Johnson and Johnson vakcina téma

Küszöbön az egydózisú védőoltás magyarországi alkalmazása is

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az Európai Unióban is hamarosan jóváhagyhatják a Johnson & Johnson egydózisú COVID-19 elleni vakcináját, miután az elmúlt hétvégén az FDA megadta a sürgősségi használatba vételi engedélyt. Az uniós döntéssel Magyarországon is elhárulhat az akadály a készítmény alkalmazása elől.

Az amerikai járványügyi központ szakértői is jóváhagyták a Johnson and Johnson oltóanyagot

MTI

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szakértői bizottsága is jóváhagyta a Johnson and Johnson által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag alkalmazását az új típusú koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében.

Kiváló bizonyítványt kapott a Johnson & Johnson egydózisú vakcinája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Johnson and Johnson védőoltása jól működik: a súlyos betegséggel szemben hatásos védettséget ad, a fertőzötteknél csökkenti a COVID-19 miatti halálozás rizikóját. A vakcinációval elérhető, hogy a beoltott kevésbé terjeszti a vírust - foglalja össze egy új elemzés adatait az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) által február 24-én közzétett jelentés.

Koronavírus - Uniós biztos: gyorsított eljárással engedélyeztetik a mutációk ellen kifejlesztett oltásokat

MTI

Gyorsított eljárással engedélyeztetik majd az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőzőképes mutációi ellen kifejlesztett oltásokat az Európai Unióban - mondta az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa egy vasárnapi lapinterjúban.

A Johnson & Johnson COVID-19 elleni védőoltásának jellemzői

WEBBeteg - F. Zs., fordító

A Johnson and Johnson COVID-19 elleni védőoltása 66 százalékos hatékonyságúnak bizonyult az enyhe és közepesen súlyos fertőzés megelőzését illetően, és 85 százalékos hatékonyságúnak mutatkozott a súlyos megbetegedés megelőzését illetően - derül ki a vállalat által közzétett vizsgálati eredményekből.