Játék téma

Így fejlődik az egy éves gyermek - Ezeket a játékokat adjuk neki

Játékliget - Licsár Szilvia pedagógus
2021-10-19 03:06

Szülőként még nekünk is fejtörést okozhat, hogy milyen játéknak örülne gyermekünk, de a rokonok, ismerősök is gyakran tőlünk várnak javaslatot arra, hogy mivel lepjék meg csemeténket. Bemutatjuk, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni, melyek azok a tevékenységek, amik már hosszabb időre is lekötik az 1 év körüli gyermekek figyelmét.

Gyermeknevelési naptár: óvodáskor

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
2021-10-16 15:05

A szülő legfontosabb tennivalói a gyermek hároméves korától hatéves koráig. Hasznos tanácsok.

Agytorna, hasznos játékok otthonra

WEBBeteg - Faar Ida, újságíró
2021-04-02 15:06

A kényszerű otthonlét napjait éljük - de tehetünk azért, hogy ezeket a napokat és a keletkező szabadidőt - értékes tartalommal töltsük meg. Az internetezés vagy a tévézés helyett vagy mellett - akár egyedül, akár többedmagunkkal élünk - olyan figyelemlekötő vagy -elterelő tevékenységet kell találnunk, ami a hasznunkra lehet. Ennek egyik módja lehet a játék.

Hagyományos gyerekjátékok előnyei

Több mint TestŐr
2018-03-05 10:26

A mai világban a legtöbb szülő fontosnak tartja, hogy a gyereke már piciként megismerkedjen a digitális világgal. A táblagépek viszont nem helyettesítik a hagyományos játékokat. Azoknál a gyerekeknél, akiknél kimarad vagy minimálisra csökken a formai játékok használata, iskoláskorban nemcsak matematikai, de kommunikációs nehézségek is jelentkezhetnek. Fontos, hogy az évszázadok óta bizonyítottan fejlesztő valós formai játékokkal is fejlesztve legyen a gyerek. A gyerekek számára a játék egyben taneszköz is, és az első években szinte mindent tapasztalás és mozgás útján tanulnak meg.

Ha a négy fal között telik a gyereknap

Well pr
2016-05-27 20:01

A gyereknap a legtöbb kicsi számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk pont most betegszik le, és szobafogságra kényszerül? Adunk néhány tippet, hogyan tehetjük ezt a nehéz időszakot kicsit örömtelibbé!

A kártyajáték lenne a szellemi frissesség záloga?

MTI
2011-10-10 08:37

A kártyajáték is közrejátszhat az idősek szellemi frissességének megőrzésében - vélik amerikai kutatók, akik egy kaliforniai nyugdíjas közösség "szupermemória-klubja" tagjainak egészségi és mentális állapotát követik nyomon hosszú évek óta.