• Játék témájú cikkek

    Több mint TestŐr
    Pörgő világunk magas stresszszintjét szinte mindenkinek kezelnie kell. Megtalálnia egy módszert, amivel képes lesz a felhalmozódó feszültségeket levezetni. A játék erre egy megfelelő megoldás lehet. A közös játék öröme a stresszoldáson kívül közösségformáló hatású is, és ha szülő, gyerek együtt játszik, akkor a kapcsolatukat is erősíti. A strandolás közben is meg lehet találni azokat a játéklehetőségeket, amivel akár az egész család együtt szórakozhat és kikapcsolódhat.
    Licsár Szilvia, pedagógus
    Szülőként még nekünk is fejtörést okozhat, hogy milyen játéknak örülne gyermekünk, de az első születésnap környékén a rokonok, ismerősök is gyakran tőlünk várnak javaslatot arra, hogy mivel lepjék meg csemeténket. Összeállításunkban bemutatjuk, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni, melyek azok a tevékenységek, amik ebben az életkorban már hosszabb időre is lekötik az 1 év körüli gyermekek figyelmét. Mivel játszik egy 1 éves gyerek?
    Több mint TestŐr
    A mai világban a legtöbb szülő fontosnak tartja, hogy a gyereke már piciként megismerkedjen a digitális világgal. A táblagépek viszont nem helyettesítik a hagyományos játékokat. Azoknál a gyerekeknél, akiknél kimarad vagy minimálisra csökken a formai játékok használata, iskoláskorban nemcsak matematikai, de kommunikációs nehézségek is jelentkezhetnek. Fontos, hogy az évszázadok óta bizonyítottan fejlesztő valós formai játékokkal is fejlesztve legyen a gyerek. A gyerekek számára a játék egyben taneszköz is, és az első években szinte mindent tapasztalás és mozgás útján tanulnak meg.
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek háromévestől hatéves koráig.
    Több mint TestŐr
    A sportkommentátor, Buzás Gábor külföldi példa után a snooker népszerűsítésével és a játékkal próbálja a fiatalokat távol tartani a káros szenvedélyektől. Angliai felmérések bizonyították, hogy a gyerekek tanulmányi eredményén és a fegyelmezettségükön is sokat javított a snooker játék megszerettetése.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A gyermek egészséges fejlődése szempontjából elengedhetetlen szerepe van a játéknak. Ezáltal fedezi fel környezetét és ismeri meg képességeit.
    Well pr
    A gyereknap a legtöbb kicsi számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk pont most betegszik le, és szobafogságra kényszerül? Adunk néhány tippet, hogyan tehetjük ezt a nehéz időszakot kicsit örömtelibbé!
    Avantgarde
    Játékokat lehet kölcsönözni a kórházban tartózkodás idejére a gyöngyösi Bugát Pál Kórház gyermekgyógyászatán. Az új szolgáltatással együtt egy játszószobát is kialakítottak az intézményben, amit május elején vehettek birtokba a gyerekek.
    Több mint TestŐr
    Minden szülő szívesen keres olyan elfoglaltságot gyermekének, amely szórakoztató a kicsi számára és közben fejleszti is.
    Több mint TestŐr
    A játszóházakat a kicsiknek találták ki, de azért a nagyok fantáziáját is beindítja egy-egy a gyermekkora emlékeztető játék.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!