Izomláz téma

Az izomláz - Pihentessük vagy dolgozzunk rá?

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus - 2020-03-07 15:06
Izomláz
A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?

Hogy kerülheti el az edzés utáni izomlázat?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-08 17:42
Sport
A szakértők körében még folyik a vita arról, hogy tulajdonképpen mi is okozza az izomlázat. Ma már nem tartja magát az az elképzelés, miszerint az izomlázért az izomrostok közt felgyülemlett tejsav a felelős. De mi történik valójában a szervezetben, és hogy előzhető meg a kellemetlen izomláz?

Trendi, de vajon hatékony-e? Fókuszban a krioterápia

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője - 2021-06-24 07:03
A hidegterápia ma egyike a legnépszerűbb fizikoterápiás eljárásoknak. Napról napra több egészségügyi vagy sportszolgáltatónál érhető el jégszauna vagy krioterápiás készülék, a sportolók körében pedig eszeveszettül hódít a jeges fürdőzés.

Izomláz köhögés után

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2013-12-06 07:38
Aki megússza a telet nátha és köhögés nélkül, igazán boldog lehet! Nagyon sokan napokig, akár hetekig is köhögnek ebben az időszakban, és a tartós, elhúzódó köhögés mellkasi fájdalommal, később izomlázzal jár.
Az idényben először tegnap fociztam. Ma reggelre mind a lábszáramban, mind a faromban erős izomlázat tapasztalok. Hogyan lehet elkerülni, esetleg gyorsabbá tenni elmúlását? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
Bármilyen furcsa, még nem végeztek igazán gondos és átfogó kutatást annak megállapítására, hogy mennyi idő alatt regenerálódik a szervezet egy-egy kimerítő testmozgás után.

Gyógyszer izomláz ellen - szívbetegeknek is

Független Hírügynökség - 2008-02-12 12:54
Amerikai kutatók olyan gyógyszer kifejlesztésén dolgoznak, amely megszünteti a kemény edzés utáni kimerültséget. Feltételezik, hogy a gyógyszer jó lehet a szívelégtelenségben szenvedők halálos fáradtságára is - adta hírül kedden a BBC internetes oldala.

Alvás után izomláz?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2011-09-05 17:21
Tisztelt Doktor! Eléggé furcsa kérdésem lenne és azt sem tudom, hogy a megfelelő orvost kérdezem-e meg ezzel kapcsolatban. Este lefeküdtem és reggel úgy ébredtem hogy a farizmaimban és combomban valami hihetetlenül erős izomlázat éreztem. Előző na

Izomláz

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-12-18 11:24
Szerdán testnevelés órán nagyon meghúztam a combomat és a vádlimat, de inkább a comb tőnél fáj, vagyis izomlázas, már mindennel kentem az izomlazító krémtől a nyugtató krémig mindennel és nem múlt el.: (Vasárnap lesz egy igen komoly versenyem (Vers

Két hónapja izomlázam van és görcsöl a lábam

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-06-02 22:03
Tisztelt Doktor úr/nő!   27 éves nő vagyok. Kb. 2 hónapja erős izomlázat érzek a lábamban minde ok nélkül, és éjszakánként lábgörcsökre ébredek. Az izomláz néha a karomban is érezhető. Válaszát előre is köszönöm.              Tisztelettel: D.Zs.    

Hogyan lehet elmulasztani az izomlázat?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-02-28 14:22
Az idényben először tegnap fociztam. Ma reggelre mind a lábszáramban, mind a faromban erős izomlázat tapasztalok. Mitől van az izomláz, és hogyan lehet elkerülni, esetleg gyorsabbá tenni elmúlását?