Izomláz téma

Az izomláz - Pihentessük vagy dolgozzunk rá?

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos

Izomláz

A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?

Trendi, de vajon hatékony-e? Fókuszban a krioterápia

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

A hidegterápia ma egyike a legnépszerűbb fizikoterápiás eljárásoknak. Napról napra több egészségügyi vagy sportszolgáltatónál érhető el jégszauna vagy krioterápiás készülék, a sportolók körében pedig eszeveszettül hódít a jeges fürdőzés.

Hogy kerülheti el az edzés utáni izomlázat?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A szakértők körében még folyik a vita arról, hogy tulajdonképpen mi is okozza az izomlázat. Ma már nem tartja magát az az elképzelés, miszerint az izomlázért az izomrostok közt felgyülemlett tejsav a felelős. De mi történik valójában a szervezetben, és hogy előzhető meg a kellemetlen izomláz?

Izomláz köhögés után

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Aki megússza a telet nátha és köhögés nélkül, igazán boldog lehet! Nagyon sokan napokig, akár hetekig is köhögnek ebben az időszakban, és a tartós, elhúzódó köhögés mellkasi fájdalommal, később izomlázzal jár.

Hogyan lehet elmulasztani az izomlázat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Az idényben először tegnap fociztam. Ma reggelre mind a lábszáramban, mind a faromban erős izomlázat tapasztalok. Hogyan lehet elkerülni, esetleg gyorsabbá tenni elmúlását? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Mennyi idő alatt regenerálódik a szervezet?

MTI-Press

Bármilyen furcsa, még nem végeztek igazán gondos és átfogó kutatást annak megállapítására, hogy mennyi idő alatt regenerálódik a szervezet egy-egy kimerítő testmozgás után.

Gyógyszer izomláz ellen - szívbetegeknek is

FH

Amerikai kutatók olyan gyógyszer kifejlesztésén dolgoznak, amely megszünteti a kemény edzés utáni kimerültséget. Feltételezik, hogy a gyógyszer jó lehet a szívelégtelenségben szenvedők halálos fáradtságára is - adta hírül kedden a BBC internetes oldala.

Alvás után izomláz?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Doktor! Eléggé furcsa kérdésem lenne és azt sem tudom, hogy a megfelelő orvost kérdezem-e meg ezzel kapcsolatban. Este lefeküdtem és reggel úgy ébredtem hogy a farizmaimban és combomban valami hihetetlenül erős izomlázat éreztem. Előző na

Izomláz

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Szerdán testnevelés órán nagyon meghúztam a combomat és a vádlimat, de inkább a comb tőnél fáj, vagyis izomlázas, már mindennel kentem az izomlazító krémtől a nyugtató krémig mindennel és nem múlt el.: (Vasárnap lesz egy igen komoly versenyem (Vers

Két hónapja izomlázam van és görcsöl a lábam

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor úr/nő!   27 éves nő vagyok. Kb. 2 hónapja erős izomlázat érzek a lábamban minde ok nélkül, és éjszakánként lábgörcsökre ébredek. Az izomláz néha a karomban is érezhető. Válaszát előre is köszönöm.              Tisztelettel: D.Zs.