Túledzés_Hasfal puhulása/duzzadása

Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes Múlt hét csütörtökön (02.23) feltehetően túlerőltettem a hasfalamat edzésen. Még aznap fellépett egy erősen feszítő érzés, ami egy görnyedt pózba akart "összehúzni". Körülbelül keddre ez az érzés teljesen elmúlt, azonban még mindig fenn áll az izomláz. Maga a problémám az, hogy az alsó hasi rész (a két csípő között) puhább azóta (lényegében, mintha híztam volna erre a területre csütörtök óta pár kilót). Kis felületre terjedő kidudorodást nem tapasztaltam. Erős fájdalom szintén nincs már, azonban hajolásnál, fordulásnál ezt az alhasi részt érzem, hogy gátol kicsit a mozgásban Azt szeretném kérdezni, hogy ez egy gyulladás, vagy hasi sérv is lehet? Köszönöm szépen a választ. Tisztelettel

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza izomláz? témában

Kedves Kérdező! Ha köldöksérv kizárható az jó. Rectus diasthasis esetén középen gyenge a kötőszövet ez is okozhat alul vagy felül is kidudorodást. Ez esetben speciális torna (nem hasprés) segít. Emellett lehet csak a túlerőltetés. Pihenni kell pár napot, rectus diasthasis megállapítható hanyat fekve, térdet felhúzva, megemelt fej mellett középen hány ujj "fér" a két izom szára közé. Van erről videó biztosan az interneten. Ha nagyobb két ujjnál, speciális torna elsjátítása javasolt.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2017. március 02.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka