Influenzaszerű megbetegedés téma

Emelkedik Romániában az influenza halálos áldozatainak száma

MTI

Meghaladta a százat az elmúlt hét végén Romániában az influenza halálos áldozatainak száma, a járvány továbbra is főleg az ország déli megyéit sújtja.

Továbbra is nő az influenzások száma

MTI

A múlt héten tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.

Influenzajárvány - A betegek majdnem fele 14 éven aluli

WEBBeteg, OEK, MTI

Tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma 2016. ötödik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai közleményében. A megbetegedések száma az előző héthez hasonló mértékben emelkedett, a lakosság körülbelül 0,3 százaléka fordult orvoshoz influenzás panaszokkal.

Hazánkat is elérte az influenzajárvány

WEBBeteg, OEK, MTI

Megkezdődött az influenza járványos terjedése Magyarországon 2016. negyedik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai tájékoztatójában. Még mindig nem késő védőoltást kérni, de akkor se essen kétségbe, ha elkapta a vírust.

Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év felettiek

MTI

Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi - állapította meg egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány.

Influenza - Látogatási tilalom több kórházban is

MTI

Látogatási tilalmat rendeltek el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán. Látogatási tilalom lesz a miskolci megyei kórházban.

Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

Országos Epidemiológiai Központ

Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

Alacsony az influenza aktivitása

MTI

Az elmúlt héten az azt megelőző hetinél négyszázzal többen, 10.500-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal honlapján szerdán.

Hetvenhét százalékkal több az influenzaszerű megbetegedés

MTI

Magyarországon az elmúlt héten 77 százalékkal emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, de az Országos Epidemiológiai Központhoz (OEK) járványról még nem érkezett jelentés, az influenzavírust pedig csak egy beteg szervezetében mutatták ki.

Már nincs országos influenzajárvány

MTI

Már nincs országos influenzajárvány - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán.