• Implantátum téma

    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    Implantátum
    Milyen orvosi fémeket használnak a különböző beavatkozásoknál? Meddig marad a betegben az adott implantátum vagy protézis? Jelent-e nehézséget a viselése a mindennapokban, például egy repülőút előtt vagy szaunázáskor? Most mindenre választ kapunk.
    WEBBeteg.hu
    A térdprotézis egy beültetett implantátum, melynek célja a jól terhelhető és fájdalomtól mentes ízület. A sorozatban gyártott, hagyományos térdprotézisek is jól alkalmazhatóak, de kevésbé képesek precízen helyreállítani az anatómiai sajátosságokat, ezért maradhatnak vissza kisebb panaszok a műtét után is - tudtuk meg Prof. Dr. Szabó Istvántól.
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    A lakosság nagy részének sajnos van hiányzó foga. Fogaink elvesztéséhez számos kiváltó ok vezethet. Ilyen az erősen szuvas fogazat, a fogágybetegség vagy esetleg baleset. A mai fogorvoslás igen eredményes a fogmegtartó kezelések terén, azonban bizonyos esetekben már csak a fogeltávolítás jöhet szóba.
    Több mint TestŐr
    Hatóanyagok a fogak védelmében. Mire jó az A-, D- és K-vitamin, valamint a foszfor? És hogyan képes a stressz láthatatlanul károsítani a rágófelületet? A szemszárazság megszüntethető. Megmutatjuk, hogyan. Jobb mint az eredeti?! Az újgenerációs implantátumok a szövetek gyógyulását is segítik.
    Sanatmetal Kft.
    Nagyon magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük azoknak a tárgyaknak, amelyek funkciója a csontok sérüléseinek, kopásainak orvoslása. A szervezetbe gyógyítási céllal beépített eszközök alapanyagát, méretét, rögzítési technológiáját számtalan szempont figyelembe vételével kell kialakítani.
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    Amerikai kutatók az ortopédiai implantátumok beültetése előtt mindenkinek fémallergia-vizsgálatot javasolnak. Ha csak a műtét után derül ki az allergia, az nemcsak költségesebb, de igen fájdalmas következményekkel jár a páciens számára.
    MTI
    Már a vállműtéteknél is alkalmazzák a kulcslyuksebészeti eljárást - közölte a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának adjunktusa az M1 csatorna műsorában.
    MTI
    Először adták vissza részlegesen a látását egy időskori makuladegenerációban szenvedő betegnek manchesteri sebészek bionikus szemprotézis beültetésével.
    MTI
    A rutinszerűnek számító csípő-, térd- és vállprotézisműtétek után idén áprilistól bokaprotézis beültetése is lehetséges Magyarországon - tájékoztatta a Semmelweis Egyetem szerdán az MTI-t.
    Több mint TestŐr
    A foghúzás után mindenkinek el kell gondolkodnia a fogpótlásról, így tett Vámos Erika is, aki az implantációt választotta.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!