Hosszú COVID téma

A hosszú COVID valódi arca: amit tudunk, és ami még kérdéses

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-02-16 13:03
Hosszú COVID
A hosszú COVID valós jelenség, amelynek valódi hosszú távú egészségügyi hatásai vannak a koronavírus-fertőzésből felépülő emberek számára. Diagnosztizálása és kezelése bonyolult lehet, mivel a hosszú COVID tünetei átfedésben vannak más kórállapotok tüneteivel, és ezek a tünetek jelentkezhetnek akár az intenzív osztályon töltött nehéz időszakból való lábadozás után is.

Hosszú COVID: Korai felismerés vérteszttel

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-24 11:03
Túljutni a koronavírus-fertőzés akut szakaszán, és ennek ellenére még hónapokon keresztül betegnek maradni - ezt jelenti a hosszú COVID (long COVID).

A hosszú COVID tünete fülzúgás is lehet

Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter - 2022-10-19 21:03
Hosszú-COVID-ról beszélünk, ha a koronavírus-fertőzés tünetei hat hétnél tovább tartanak. A betegséget gyakran enyhe tünetekkel átvészelő, kórházi kezelésre nem szoruló, de elhúzódó panaszoktól szenvedő betegek egyik gyakori panasza a fülzúgás, mellyel kapcsolatban dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

Mi a teendő hosszú ideig fennálló poszt-COVID esetén?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2021-11-11 16:03
Poszt-COVID
Egyre több helyen nyílik poszt-COVID-terápiára berendezkedő ambulancia, néhol klinika létesül a koronavírus okozta betegségből csak nehezen (olykor talán évekig sem) felépülő betegek utókezelésére.

A teljesen vakcináltak fertőződését is követheti hosszú COVID

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2021-11-02 22:03
A koronavírus okozta betegség utóhatásaként jelentkező makacs, tartósan fennálló tünetcsoport (a hosszú-COVID szindróma, amit már a laikus közvélemény is jól ismer) olyan teljesen beoltottaknál is kialakulhat, akik beoltásukat követően fertőződtek meg, de nem jelentkeztek náluk súlyos tünetek. Ezt a meglepő fejleményt ismerteti egy nemrégiben megjelent tanulmány.

A vakcináltaknál ritkábban alakul ki a hosszú COVID

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2021-09-03 16:03
A COVID-19 elleni védőoltás csökkenti annak kockázatát, hogy a betegségen átesett személynél long-COVID szindróma (hosszan fennálló, elhúzódó COVID-19-tünetek) alakuljon ki - erre a következtetésre jutottak brit kutatók egy vizsgálat eredményei alapján.