Hipnózis téma

Pszichoterápia: a gyógyító szavak

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-01-18 17:03
A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. Kezdeteit a vallási szertartásokban, szerzetesi mozgalmakban találhatjuk meg.

A hétköznapokban alkalmazott hipnózis

Több mint TestŐr - 2018-11-26 10:47
Nyugaton és keleten régen is, ma is tudományágként tekintenek a hipnózisra. Alkalmazása az orvosi érzéstelenítéstől kezdve, a félelmek oldásán keresztül, az egyéni célok elérésének a segítéséig sok minden felé szerteágazik. Nyugaton a profi sportolók a versenyen való maximális teljesítmény elérésére is alkalmazzák.

Szülés hipnózisban - Nyugodtabb, természetesebb szülés

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018-09-19 13:01
A gyógyszermentes eljárások közé tartozik a hypnosis, mely hatékonyabb, ha már a terhesség közepétől elkezdik a foglalkozásokat, a szülés során pedig szükség lehet a hypnotherapeuta folyamatos jelenlétére. A hypnobirthing relaxációs technika napjainkban ismét kedvelt a természetes szülés hívei között.

Hipnózis a sportban

sportpszicho.blog.hu - 2013-07-26 07:38
A hipnózist a legszélesebb körben elfogadott nézet szerint egyfajta módosult tudatállapotnak tekinthetjük.
A hipnotizőr szavai hatására agyunk egyik része félbeszakítja a végtagok mozgatásakor egyébként megszokott folyamatot, ezért tűnik bénultnak a hipnotizáltak karja - állapították meg svájci kutatók.

Hipnnózis vs Hiperhidrózis?

Orvos valaszol - Kovács Piroska - 2012-01-09 00:56
Kedves Doktornő! Továbbra is ugyanaz a téma érdekel, csak más irányból. Lehetséges e a Hiperhidrózis gyógyítása hipnózissal? Mit kell tudni róla, ha igen. Válaszát köszönöm, Ilona