Hajmosás téma

A pollenek miatt erősödnek az ekcémás tünetek

Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus

Pollenszezonban a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel járó szénanátha mellett gyakori panasz a bőrtünetek megjelenése vagy rosszabbodása. Dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus elmondta, hogy a légúti panaszok mellett a pollenek fokozhatják az ekcémás tüneteket is.

Milyen gyakran mossunk hajat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Miért korpásodik a haj? Mit lehet tenni ellene?

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A hajas fejbőr hasonló tulajdonságokkal bír, mint a test többi bőrfelülete: az elöregedett, elhalt hámsejteket folyamatosan újak váltják fel. Amennyiben a bőr hámlásának ritmusa normális, nem alakul ki túlzott sejtelhalás, és így a hámlás szinte észrevehetetlen.

Először a fodrásznál!

Több mint TestŐr

Mostanában, ugyanúgy ahogy az anyukák és apukák trendi frizurát hordanak, egyre több gyereket is láthatunk nagyon divatos hajviselettel.

A hajunkra is figyeljünk napozás közben!

Több mint TestŐr

A káros napsugárzástól nem csak az arcbőrt kell megvédeni, hiszen a hajunk is nagyon érzékeny, ráadásul már a reggeli napsütés is komoly károkat okozhat a hajszálaknak.

Hajápolás otthon

Több mint TestŐr

A hajunk ápolásáról, azaz hogyan és milyen terméket használjunk érdemes a fodrászunkkal konzultálni.

Védjük a hajunkat is, ne csak a bőrünket!

Több mint TestŐr

A környezeti hatások károsíthatják hajunk színét és szerkezetét is. Ahogy a bőrünket is védjük a kiszáradástól, a naptól, ugyanúgy a hajunkkal is törődnünk kell, és megfelelő termékekkel kell ápolnunk!

Országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja

MTI

A csapadékos időjárásnak köszönhetően országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Hajápolással kapcsolatos kérdés.

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra? Most másnaponta mosom a hajam, de mivel vékonyszálú, másnapra már összeesik és csapzott vagyok, amely igencsak zavar a megjel