HPV vírus téma

HPV kvíz - Ideje többet megtudni a veszélyes kórokozóról

WEBBeteg

A HPV-nek több mint 130 típusa ismert, melyeknek közel egyharmada nemi úton terjed. A betegség már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőző. Mit okoz a HPV? Hogyan terjed? Hogyan ismerhető fel? Tesztelje tudását!

Nemi és egyéb HPV vírusok - A HPV vírusok típusai

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien infektológus

A HPV vírusok családja mintegy 170 különböző típusú vírust foglal magában. Minden HPV-típus kifejezetten fertőző, az átadáshoz közvetlen kontaktus szükséges, azonban eltérőek az egyes vírusok által okozott elváltozások: a közönséges tenyéri vagy talpi szemölcs nem okoz nemi szemölcsöket vagy rosszindulatú elváltozást az intim régiókban.

A condyloma acuminatum tünetei, kezelése és megelőzése

WEBBeteg összeállítás - Dr. Szimuly Sándor; Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász

A condyloma acuminatum a HPV (human papillomavírus) fertőzés megjelenési formája a bőrön és a nyálkahártyákon. Becslések szerint a szemölcsös elváltozás a harmadik leggyakoribb nemi betegség a nemi szerveken. Többféle magyar elnevezése is ismert: hegyes függölynek vagy kakastaréjnak is nevezik.

A legfontosabb nőgyógyászati szűrések - nem csak panasz esetén

healzz.com

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a szűrések fontosságát, és azzal is tisztában kell lennünk, hogy a nőgyógyászt nem csak panasz esetén érdemes felkeresni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyász főorvosa a legfontosabb vizsgálatokról beszélt.

A HPV elleni védőoltás hatása a szexuális szokásokra

Független Hírügynökség

Óvatosabban viszonyul a szexuális élethez a méhnyakrák ellen beoltott brit kislányok 80 százaléka, derül ki egy felmérésből, amelynek eredményeit kedden ismertette a BBC brit közszolgálati hírportál.

HPV elleni ingyenes védőoltás - Székesfehérvári tapasztalatok

Független Hírügynökség

Közel harminc önkormányzat képviselőinek tartottak tájékoztatót az ingyenes HPV vírus elleni védőoltásról Székesfehérváron kedden. A helyi közgyűlés Polgári Frakciója és az egészségügyi bizottság rendezte meg a tájékoztatást, mivel több településről érdeklődtek a fehérvári tapasztalatokról.

Idén 200 lány kap ingyen méhnyakrák elleni oltást

Független Hírügynökség

A napokban 200 hátrányos helyzetű fiatal lány kapja meg ingyen a méhnyakrák elleni oltást. Az ő iskoláik a nyertesei annak a tavalyi pályázatnak, amelyet a Magyar Vöröskereszt, az Egészséges Településekért Alapítvány valamint a GlaxoSmithKline Kft. (GSK) közösen írt ki tavaly.

STD kérdések, menstruációs probléma

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktornő/úr!

Nemrég voltam nőgyógyászati citológián, melynek eredménye P2 lett. Gardnerellát, trichomonast és középfokú gyulladást találtak, melyeket most kezelnek. Volt HPV (korábban Ön is javasolta nekem a HPV tipizálást t

HPV vírus férfiakban - hogyan kezelhető?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktor UrNo,

Nem olyan regen diagnosztizaltak nalam HPV virust, a nogyogyaszomtol meg is kaptam a kezelest ra, tehat valoszinuleg en mar rendben leszek. Szeretnem viszont megkerdezni, hogy a paromnak van-e valami teendoje, neki is

HPV vírus - korai az időpont?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Előző kérdésemben említettem, hogy a rákszűrésen P3-as lett az eredményem. A nőgyógyászom javasolta, hogy az antibiotikum és a chlamydia gyógyszer után 2 hónappal jelentkezzek újabb cítológiai vizsgálatra, mivel ennyi idő kel