HPV vírus téma

HPV kvíz - Ideje többet megtudni a veszélyes kórokozóról

WEBBeteg

A HPV-nek több mint 130 típusa ismert, melyeknek közel egyharmada nemi úton terjed. A betegség már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőző. Mit okoz a HPV? Hogyan terjed? Hogyan ismerhető fel? Tesztelje tudását!

Nemi és egyéb HPV vírusok - A HPV vírusok típusai

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien infektológus

A HPV vírusok családja mintegy 170 különböző típusú vírust foglal magában. Minden HPV-típus kifejezetten fertőző, az átadáshoz közvetlen kontaktus szükséges, azonban eltérőek az egyes vírusok által okozott elváltozások: a közönséges tenyéri vagy talpi szemölcs nem okoz nemi szemölcsöket vagy rosszindulatú elváltozást az intim régiókban.

A condyloma acuminatum tünetei, kezelése és megelőzése

WEBBeteg összeállítás - Dr. Szimuly Sándor; Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász

A condyloma acuminatum a HPV (human papillomavírus) fertőzés megjelenési formája a bőrön és a nyálkahártyákon. Becslések szerint a szemölcsös elváltozás a harmadik leggyakoribb nemi betegség a nemi szerveken. Többféle magyar elnevezése is ismert: hegyes függölynek vagy kakastaréjnak is nevezik.

A legfontosabb nőgyógyászati szűrések - nem csak panasz esetén

healzz

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a szűrések fontosságát, és azzal is tisztában kell lennünk, hogy a nőgyógyászt nem csak panasz esetén érdemes felkeresni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyász főorvosa a legfontosabb vizsgálatokról beszélt.

A HPV elleni védőoltás hatása a szexuális szokásokra

Független Hírügynökség

Óvatosabban viszonyul a szexuális élethez a méhnyakrák ellen beoltott brit kislányok 80 százaléka, derül ki egy felmérésből, amelynek eredményeit kedden ismertette a BBC brit közszolgálati hírportál.

HPV elleni ingyenes védőoltás - Székesfehérvári tapasztalatok

Független Hírügynökség

Közel harminc önkormányzat képviselőinek tartottak tájékoztatót az ingyenes HPV vírus elleni védőoltásról Székesfehérváron kedden. A helyi közgyűlés Polgári Frakciója és az egészségügyi bizottság rendezte meg a tájékoztatást, mivel több településről érdeklődtek a fehérvári tapasztalatokról.

STD kérdések, menstruációs probléma

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktornő/úr! Nemrég voltam nőgyógyászati citológián, melynek eredménye P2 lett. Gardnerellát, trichomonast és középfokú gyulladást találtak, melyeket most kezelnek. Volt HPV (korábban Ön is javasolta nekem a HPV tipizálást tavalyi HPV gy

HPV vírus férfiakban - hogyan kezelhető?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktor UrNo, Nem olyan regen diagnosztizaltak nalam HPV virust, a nogyogyaszomtol meg is kaptam a kezelest ra, tehat valoszinuleg en mar rendben leszek. Szeretnem viszont megkerdezni, hogy a paromnak van-e valami teendoje, neki is kell valam

Üdv!

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Fél éve kb. a hímvesszőm makk részén egy 2-3 mm-es hosszúkás, bőrszínű kinövés (vagy nem tudom hogy nevezzem)   nőtt. Nincs semmilyen rossz hatása nem fáj, nem viszket, csak esztétikailag zavaró. Mi lehet ez és hogyan lehet kezelni? Köszönöm!

Férfiak HPV kezelése: gyógyszerrel?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

  Tiszelt Doktornő! 26 éves nő vagyok. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nekem HPV fertőzésem van, akkor átadhatom-e a fertőzést a pároman, ha óvszerrel vdekezünk?  Azt olvastam, hogy a HPV bőrön keresztül fertőz, azaz akár már azzal is átadhat