HPV gyanú+babaprojekt - gond lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010. novemberében citológiai eredményből HPV gyanút írtak negatív citológia mellett. HPV tipizálás folyamatban van. Mindemellett szeretnénk babát. Orvosom azt mondta, hogy az eredményig ne próbálkozzunk, viszont egy másik orvos azt mondta, hogy ettől függetlenül nyugodtan próbálkozhatunk. Másoktól hallottam, hogy nekik az orvosuk kifejezettten javasolta, hogy célszerű lenne minél előbb terhességet vállalni, amennyiben szeretnének, mert később gond lehet. Kérdésem, hogy akkor most kinek higgyek. Már nagyon szeretnék babát, és szívem szerint már próbálkoznék, de nem tudom, mégis melyik a helyes. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza HPV vírus, terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

A HPV tesztnek teszttípustól függően 1-3 hét múlva eredménye van. Így - mivel nem többhavi várakozásról van szó - különösebb jelentősége nincs a várakozás/nem várakozás kérdésnek. Mindazonáltal negatív cytologia mellett, ha pont ebben a ciklusban esne teherbe, pozitív HPV teszt birtokában is nyugodtan kiviselhető a terhesség.

Tisztelettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 02., 12:22; Megválaszolva: 2011. január 05., 21:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma