H3N2 téma

Riogatás, vagy tényleg közeleg az ausztrál influenzajárvány?

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró, Szakértő: Dr. Reinhardt István

Az utóbbi időben megnövekedett azoknak a híreknek a száma, amelyek szerint Ausztráliából közelít a H3N2 influenzajárvány. Egyes portálok már Angliában és Franciaországban is súlyos megbetegedésekről írtak. Utánajártunk, a magyar lakosságnak van-e félnivalója, valóban kitörhet-e a járvány, és ha igen, mennyire okoz súlyos megbetegedéseket.

Súlyos az idei influenzaszezon

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Az idei influenzaszezonban már számos megbetegedést jelentettek, de túl korai még azt találgatni, hogy vajon elértük-e a csúcsot – figyelmeztetnek a szakértők. Az idei influenzaszezon súlyosnak ígérkezik, különösen az idősek, kisgyermekek és az olyan alapbetegségben szenvedők számára, mint például az asztma vagy a sarlósejtes vérszegénység.

Már lehet oltatni influenza ellen

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

Terjed az influenzavírus Európában

MTI

Fokozatosan terjed az influenzavírus Európában az előző havi adatokhoz képest, ám ezzel együtt is még alacsony a vírus aktivitása - írta hivatalos Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

H3N2: lesz idén influenzajárvány?

Medipress

A jelenlegi csökkent aktivitás ellenére az influenzaszezonban az északi féltekén a járvány új hulláma valószínűsíthető, mely azonban enyhébb lefolyású lesz.