Húgyhólyaggyulladás téma

Hosszú COVID és a COVID-19-asszociált hólyaggyulladás

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna - 2022-06-30 09:33
Bár még ritkábban azonosítják koronavírus-fertőzéshez kötöttnek, de mégis egyre gyakrabban jelentenek a COVID-19-ben szenvedő betegeknél a posztakut szakaszban (vagyis az aktív fertőzés utáni időszakban) újonnan jelentkező vagy súlyosbodó húgyúti tüneteket.

Intim fertőzés - Teendők, ha már kialakult a probléma

Oxygen Medical - Dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász - 2022-03-12 15:06
Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László nőgyógyász világította meg.

A húgyhólyag gyulladása - Hogyan előzhető meg?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2022-02-28 20:33
Ha a gyermek az alhas középső részén érzett fájdalomra panaszkodik, gyakori vizelési ingere van, emiatt többször ürít kis mennyiségű vizeletet, és úgy érzi, mintha vizeletürítés után visszamaradna vizelet a húgyhólyagjában, gyanús, hogy húgyhólyaggyulladás áll a háttérben.

Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás?

Dr. Rose Magánkórház - Dr. Illanitz Elemér - 2022-02-06 13:33
Télen gyakran nehezítik a nők életét bizonyos problémák, amit sokszor csak felfázásnak hívunk. Megkérdeztük Dr. Illanitz Elemért, a Dr. Rose Magánkórház szülészeti és nőgyógyászati osztályvezetőjét, hogy mit kell tudnunk ahhoz, hogy megússzuk ezt a kellemetlenséget, vagy ha már érintettek vagyunk, akkor mit tehetünk, hogy mihamarabb túl legyünk rajta.

Húgyhólyaggyulladás gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2020-11-17 16:03
Húgyhólyaggyulladással viszonylag gyakran találkozunk gyermekkorban. Újszülötteknél a fiúknál gyakrabban, míg a későbbi életkorban főleg lányoknál fordul elő. A tünetei igen változatosak, nevezhetnénk a betegségek nagy színészének, ugyanis sokszor más kórképek tüneteit utánozza.

Húgyhólyaggyulladás és tünetei

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2016-12-10 16:11
A gyermek az alhas középső részén érzett fájdalomra panaszkodik, gyakori vizelési ingere van, emiatt többször ürít kis mennyiségű vizeletet, és úgy érzi, mintha vizeletürítés után visszamaradna vizelet a húgyhólyagjában.

Nőgyógyászati fertőzések nyáron

Oxygen Medical - 2015-06-15 21:41
Egyes betegségeket a nők nyáron jóval gyakrabban összeszedhetnek, mint más évszakokban. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa tanácsokkal segít a megelőzésben, kezelésben.

Hólyag

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-28 15:54
Tisztelt Válaszoló! Autoimmun beteg vagyok. Ren dszeresen van hólyaggyulladásom, negatív vizelettel, bakt. tenyésztések (katéteres is) negatív, vér pozitív. Minden ezirányú urológiai, nőgyógyászati vizsgálatom negatív.Hólyag és húgycsőfájdalmaim

Csíp, viszket, ha pisilek

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-23 11:41
Tisztelt doktornö. 2 napja viszketek és csíp ha pisilek, amikor megtörlöm kicsit véres a papír.mi lehet ennek az oka? felfáztam? nagyon kellemetlen. mit csináljak?

Véreset vizelek és fáj az alhasam

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-06 16:24
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap este óta vettem észre, hogy véres a vizeletem és az vizeletürítés is alhasi fájdalommal jár. A vizeletben mintha véres nyálkahártya darabok is lennének (a havi vérzés nem aktuális, illetve az jóval erősebb ennél) . Kb

Véres vizelet - cickafarok teától?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-01 22:36
Kedves szakértö.1 hete hogy ugyéreztem felvagyok fázva ezért elkezdtem inni a cickafarok teát napi 1liter körül.tegnap este viszont mikor elmentem pisilni véres volt a vizeletem. A vesem egesz héten fájdogált.Lehet e hogy a teátol van vagy megfázot a

Fájdalom...

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-12-17 11:30
Tisztelt doktor úr/nő! Az lenne a kerdesem hogy paromnak aki 21eves, tegnap estetől fáj ha pisil, kis mennyiségekbe! avizelet világos, nem sötét színű, éjszaka szúró fájdalmat erezett a húgyhólyag környékén, és magas láza volt.másnap reggel a láz