• Gyógyvíz témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Springmed - Dr. Bender Tamás
    Az iszapkezelések történhetnek szerves vagy szervetlen iszappal, egész testet érintő vagy részleges módon. A szerves iszapok esetén nem csupán a hőhatással és az iszap súlyából eredő hatással lehet számolni, hanem kémiai hatással is - a bőrön át felszívódó anyagok szervezetre gyakorolt hatásával.
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    Pohárban vagy medencében, alkalmanként vagy rendszeresen - a haspuffadás leküzdése során, hasznos segítőtársak lehetnek a gyógyvizek.
    Springmed - Dr. Bender Tamás
    A súlyfürdő víz alatti húzáson alapuló eljárás. A módszer kidolgozása Moll Károly, magyar orvos nevéhez fűződik. Cikkünkben a hidroterápiás gyógyászati eljárásokról olvashat bővebben.
    itthon.hu
    Cikkünkben a hazai földből feltörő, természetes gyógyító ásványvizek és gyógyvizek praktikus felhasználásáról olvashat.
    Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla
    Tisztelt Doktor úr! Édesapám kronikus bronhitszben szenved, a következő gyógyszereket szedi Beredual N, Kodyum, Medrol, Sinbikort, Nebivolorpliva, sipriva, apo-Famotidin. A salvus gyógyviz jótékony hatásárol hallottam, milyen adagban...
    itthon.hu
    Magyarország igen gazdag termálvizekben, a világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország, Japán rendelkezik. Fürdőink számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt.
    WEBBeteg
    A hévízi tó és iszap jótékony hatásait már az ókori rómaiak is ismerték. Az évszázadok során az orvostudomány mind jobban megismerte gyógyhatásait, olyan kezelésekkel egészíti ki, amelyek hatékonyságát tovább növelik, így emelve gyógyerejét. A víz és iszap egyedi tulajdonságait felhasználó terápiák gyökerei egészen az 1700-as évek végéig nyúlnak vissza.(x)
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    Kedves doktor úr/hőlgy FERENC JÓZSEF KESERŰ VIZ SALVUS MIRA TÖNKRE TEHETI A BÉLFOLIÁT