Gyógyszerhiány téma

Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2017-06-07 09:47
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) soron kívül intézkedett annak érdekében, hogy ne legyen probléma a daganatos betegek kórházi gyógyszerellátásában - közölte a biztosító az MTI megkeresésére.
Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.
A napokban hiánycikké vált onkológiai készítményből a teljes magyarországi szükségletet ki tudja majd elégíteni a Teva gödöllői új üzeme, amely várhatóan a jövő év elején, közepén kezdi meg működését - mondta az MTI-nek Paplanos Péter, a Teva Magyarország Zrt. kommunikációs osztályvezetője hétfőn.

Intron A Országos hiány

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-06-22 11:03
Tisztelt Doktor Úr /Nő Férjem melanóma eltávolításon esett át. Őrszem nyirokcsomó is eltávolításra került. Szerencsére áttét nélkül. Viszont a bőrelváltozás tartalmazott rákos elváltozást. Lényeg az már a 2. hónapja kapja az Intron A készítményt. Me