Gyógyszerhiány téma

Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.

Már nem hiánycikk a citosztatikum

MTI

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) soron kívül intézkedett annak érdekében, hogy ne legyen probléma a daganatos betegek kórházi gyógyszerellátásában - közölte a biztosító az MTI megkeresésére.

Mától érvényesek a gyógyszerfelírás szigorításai

MTI

Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.

Hazai gyár oldja meg a gyógyszerhiányt

MTI

A napokban hiánycikké vált onkológiai készítményből a teljes magyarországi szükségletet ki tudja majd elégíteni a Teva gödöllői új üzeme, amely várhatóan a jövő év elején, közepén kezdi meg működését - mondta az MTI-nek Paplanos Péter, a Teva Magyarország Zrt. kommunikációs osztályvezetője hétfőn.

Intron A Országos hiány

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Úr /Nő Férjem melanóma eltávolításon esett át. Őrszem nyirokcsomó is eltávolításra került. Szerencsére áttét nélkül. Viszont a bőrelváltozás tartalmazott rákos elváltozást. Lényeg az már a 2. hónapja kapja az Intron A készítményt. Me