Gyógyszerfelírás téma

Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás

koronavirus.gov.hu

Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere.

Megmarad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége

koronavirus.gov.hu

A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon - közölte Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Az EESZT indulásából a betegek egyelőre keveset érzékelnek

MTI

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) november 1-jei indulása inkább az ágazat számára lesz izgalmas, a betegeknek kevésbé lesz észrevehető - mondta az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos egy hétfői háttérbeszélgetésen.

Recept nélkül lehet felírni a gyógyszert

MTI

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszert felíratni - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán.

Szeptember 1-jétől változnak a gyógyszerfelírás, kiváltás szabályai

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitikárság

Több gyógyszerészeti rendelet mellett módosulnak a gyógyszerrendelés és –kiváltás szabályai, továbbá a gyógyszertárak személyi minimumfeltételei. Az érintett jogszabályi módosítások a Magyar Közlöny 130. számában jelentek meg.

Mától érvényesek a gyógyszerfelírás szigorításai

MTI

Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.

Új receptek májustól

Független Hírügynökség

Egyebek mellett extra vonalkódot is nyomtatnak majd a receptekre, amelyek formájukban is átalakulnak, nagyobbak lesznek május 1-jétől.

Nyolcmilliárd kórházi étkeztetésre

Független Hírügynökség

8 milliárd forintot kaptak a kórházi étkeztetés javítására a fekvőbeteg-ellátó intézmények 2008-ban, ami 47 százalékkal több, mint amit egy évvel korábban erre a célra költhettek - közölte az Egészségügyi Minisztérium.

A gyógyszerfelírás szabályozása

WEBBeteg - Simon Béla

A gyógyszerfelírásra az orvosok jogosultak, azonban nem önkényesen választják az adott gyógyszereket, hanem a hatékonyság és az ár figyelembevételével az erre a célra kialakított számítógépes program segítségével kell felírniuk azokat.

Érdeklődés a gyógyszerfelírással kapcsolatosan

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Érdeklődöm amennyiben a  háziorvos más gyógyszert javasol, de annak mellékhatásai vagy egyéb ok miatt a beteg nem szeretne arra áttérni és pl. ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó, de drágább gyógyszert szeretne, akko