Gyógyszerfelírás téma

A gyógyszerfelírás szabályozása

WEBBeteg - Simon Béla, Lektorálta: Dr. Barcsai Tímea, jogász

A gyógyszerfelírásra az orvosok jogosultak, azonban nem önkényesen választják az adott gyógyszereket, hanem a hatékonyság és az ár figyelembevételével az erre a célra kialakított számítógépes program segítségével kell felírniuk azokat.

Hibás az e-recept, mit tehet a beteg?

dr. Bujdosó Gréta

Kinek a felelőssége, ha a beteg hibás adatok miatt nem a neki megfelelő gyógyszert kapja? Az orvos, a gyógyszerész vagy a Felhő-szolgáltató lesz számon kérhető? A KNP LAW szakértője igyekszik válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás

koronavirus.gov.hu

Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere.

Megmarad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége

koronavirus.gov.hu

A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon - közölte Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Recept nélkül lehet felírni a gyógyszert

MTI

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszert felíratni - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán.

E-receptek - Jobb és biztonságosabb rendszer kialakítása a cél

MTI

Az eddigieknél jobb és biztonságosabb ellátási rendszer kialakítása a célja az e-recepteknek - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában. Az e-receptek bevezetésének kísérleti projektje márciusban mintegy 30 patikában kezdődött meg, a tervek szerint novemberben országosan is bevezetik.

Szeptember 1-jétől változnak a gyógyszerfelírás, kiváltás szabályai

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitikárság

Több gyógyszerészeti rendelet mellett módosulnak a gyógyszerrendelés és –kiváltás szabályai, továbbá a gyógyszertárak személyi minimumfeltételei. Az érintett jogszabályi módosítások a Magyar Közlöny 130. számában jelentek meg.

Koleszterinszint-csökkentők: áprilistól csak hatóanyagnév

mti

Az egészségügyi államtitkárság közlése szerint április 1-jétől újabb elem segíti a gyógyszerkassza hatékonyságának javítását: a koleszterinszint-csökkentők esetében elindul a hatóanyag-alapú felírás.

Mától érvényesek a gyógyszerfelírás szigorításai

MTI

Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.

Mit tudnak az emberek a gyógyszerfelírás változásáról?

Szinapszis

Az említett betegségben szenvedők közel 30%-a tudott valamilyen a gyógyszerek rendelhetőségével kapcsolatos, közeljövőben életbe lévő változás megemlíteni.