Gipsz téma

A csuklótörés és kezelése

WEBBeteg - Dr. Molnár Anna - 2022-01-17 17:03
A csuklótörés az egyik leggyakrabban előforduló csonttörés. Többnyire trauma, baleset miatt következik be csuklótörés, mikor hirtelen esés kapcsán a teljes test súlya a csuklóra nehezedik. A csuklótörés kezelése függ a törés súlyosságától, valamint meghatározza a beteg életkora.

A leggyakoribb kérdések a csonttörésekről

WEBBeteg - Dr. Holnapy Gergely, Dr. Árki Ildikó - 2021-12-18 13:33
A csonttörésekkel kapcsolatban számos kérdés felvetődik a betegekben. Összegyűjtöttük egy csokorba a szakorvosnál leggyakrabban elhangzó kételyeket. A kérdésekre Dr. Holnapy Gergely, ortopéd-traumatológus szakorvos válaszolt.

Csonttörések és kezelésük

WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus - 2021-07-27 17:03
A váz- és izomrendszert minden nap érik kisebb-nagyobb sérülések. A zúzódások, horzsolások mindennaposak, emellett pedig az egyik legrettegettebb sérülés a törés (fractura), mely szerencsére ritkán fordul elő az ember életében.
Vastag gipsz helyett 3D-s technológiával rögzíthetik a töréseket egy magyar informatikus ötletének köszönhetően, aki finanszírozót keres a megvalósításhoz - írta csütörtökön a Népszabadság. Molnár Miklós a napilap cikke szerint egy szoftver segítségével 12 óra alatt nyomtatta ki a csuklójára megfelelő szorítót.

Autószerelő vágta le lábáról a gipszet

Független Hírügynökség - 2010-02-10 14:34
Autószerelő szedte le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. Az idős asszonynak és lányának a kórházban azt mondták, hogy levehető a gipsz, de nincs szakember.

Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett a vége

Független Hírügynökség - 2008-07-17 14:30
Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze - közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

Járógipsz vagy bokarögzítő?!

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2012-06-02 14:17
Tisztel Doktor Úr! Május 22.-én létráról leesve ezt az eredményt írták a kezelőlapomra a Traumatológián: "A jobb V-ös metatarsus basisan elmozdulás nélküli darabos törés van. A bokaizületi rés ízfelszínei nem párhuzamosak, a lateralis oldalon a r

Folytathatom-e a táncot?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2011-07-14 17:47
Tánc közben bokarándulásom és részleges szakadásom keletkezett kaptam járógipszet ami mozog a lábamon és ez igazán bosszant. A kérdésem hogy folytathatom-e a táncot mivel kiskorom óta táncolok és most táncszakközépbe járok mindenféle képen szükséges

Gipsz alatt!

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2010-12-29 12:08
T. Cím! Térdműtétem volt, majd január 14-én veszik le a gipszet 5 hét után. Eleinte nem votl semmi problémám a gipsszel. Mostanában nagyon viszket az egész lábam, de kifejezetten a műtét helyénél. Azt értem, hogy most már kezd levedleni a bőröm.

Gipsz

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2010-07-26 10:04
Tisztelt Orvos! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy be van gipszelve a kezem könyökömig. Azt szeretném kérdezni hogy nem tud-e nekem segíteni hogy lehet e erre kapni valamit hogy ha vízbe megyek akkor ne érje víz.eddig zacskót húztam rá de most

Törés után!

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-11-18 21:31
Tisztelt Szakértő! Kislányom 9 éves, és nyáron a bal alkarján mindkét csontja haránt irányba, elmozdulásosan törött. Megoperálták, és a drótokat augusztus 29.-én vették ki. Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy a gipsz (légáteresztős,