Könnyített gipsz

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Tegnap testnevelés órán kiment a térdem. Begipszelték a lábam, hétfőn kell visszamennem gipszcserére. Kérdeztem, hogy lehetséges-e könnyített gipszet kérni, de 11 000 Ft. A kérdésem az lenne, hogy megéri? Sokkal könnyebb? Könnyebb vele a mozgás? Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza könnyített gipsz témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Ha csak térd rándulása volt, akkor pihentető gipszként tették fel a hagyományos gipszet. Ezt 1-2 hétig szoktuk fenntartani, ezért nem érdemes ennyi pénzt kiadni érte. Ha törésről lenne szó, mely hosszabb rögzítést kíván akkor mérlegeledő. Egyébként kb. a felével könnyebb és valamivel jobban szellőzik, de fürdeni, zuhanyozni ugyanúgy nem célszerű vele, mint a hagyományos gipszel. De Ön dönt. Ha a konfortosabb érzésért tud ennyit áldozni, akkor kérjen könnyebb gipszet.

Kérdés: 2011. március 29., 11:40; Megválaszolva: 2011. március 31., 13:33

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Sipcsont csonthartya gyulladás
Tisztelt Doktornő! Másfél héttel ezelőtt részt vettem egy teljesítménytúran. Azóta a bal sipcsontom jarasra,mozgasra eleg eroteljesen faj, az...
Röntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja kezdődött a mellkasi fájdalmam. Háziorvosom röntgent kért novemberben. Azon az áll, hogy "A sternum caud végén...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség