• Gipsz alatt!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Cím! Térdműtétem volt, majd január 14-én veszik le a gipszet 5 hét után. Eleinte nem votl semmi problémám a gipsszel. Mostanában nagyon viszket az egész lábam, de kifejezetten a műtét helyénél. Azt értem, hogy most már kezd levedleni a bőröm. Az viszont nagyon izgat, hogy nem is a térdem fáj, hanem maga a seb. Minden egyes lépésnél úgy érzem, hogy dörzsöli a gipsz. Félek, hogy esetleg begyullad a seb. Úgy vettem észre, hogy a lábam vékonyodik. Tehát a gipsz lötyög a lábamon. Mintha lejjebb csúszott volna. Lehet, hogy azért dörzsöli a térdemet?! Az a kérdésem, hogy mit lehet tenni? Esetleg minimalizáljam a mozgást? Közben pedig terhelni is kellene?! Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gipsz témában

        Ha tényleg lötyögőssé vált a gipsz, akkor elképzelhető, hogy dörzsöli a sebet és annak környékét. A mozgást nem szabad mérsékelni, mert az a későbbiekben még hátráltathatja a teljes mozgástartomány elérését. Amit tehet menjen vissza mihamarabb kezelőorvosához, aki látva a gipszet el tudja dönteni, hogy le kell-e cserélni, vagy csak igazítani kell rajta.


        Kérdés: 2010. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2011. január 01., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.