Gerincműtét téma

Az Országos Gerincgyógyászati Központ tovább bővíti kapacitásait

MTI

További beruházásokat, új kórházi tömb felépítését tervezi az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) főigazgatója, aki a sportegészségügyi kapacitás fejlesztésében is komoly lehetőséget lát.

Gerincbántalom: Hogyan gyógyítható?

MTI-Press

Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. A gerincbetegség népbetegség, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával.

Gerincferdülés műtét

Gerincoszlop,Gerincferdülés,Gerincműtét

A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése. Oka a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása. Ha a görbület eléri a 45 fokot, akkor műtéti kezelés szükséges.

A műtét célja, hogy a csigolyák közötti ízületeket elmerevítsék, azért, hogy a görbület mérséklődjön. A műtétet mindig alaposan meg kell fontolni, mivel a gerincoszlop egyenesebb lesz, de az igénybevételeket nehezebben viseli, mert kevésbé mozgékony.

Gerincferdülés: Műtét miatt került tolószékbe a nő

WEBBeteg - Dr. Erdős György, ügyvéd

A fiatal nőbeteg gyermek- és serdülőkori gerincferdüléssel teljes életet élt, férjnél volt, gyermeket szült, jelentős tudományos munkásságot folytatott. Gerincferdülése azonban, annak ellenére, hogy beteggé nem tette, esztétikailag zavarta, s ezért a műtéti beavatkozás mellett döntött.

Várólisták - mely műtétekre kell a legtöbbet várni?

WEBBeteg/EBF

Csípő- és térdprotézis-, valamint gerincstabilizáló műtétek – továbbra is ezekre kell a legtöbbet várni a kórházakban, az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) összesítése szerint például a térdprotézis-beültetésre átlagosan 181 napot. Az összesítés eredményét a hatóság honlapján publikálta.

Három hét az átlagos várakozási idő

Független Hírügynökség

Átlagosan három hetet kell várniuk a betegeknek a kórházak többségében a nem sürgős beavatkozásokra - ez derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet áprilisi összesítéséből. Ahogy korábban, úgy most is a csípő- és térdprotézis-műtétek előjegyzési listája a leghosszabb, de a gerincstabilizáló műtétekre is sokat kell várni.

Orvosi bravúr Amerikában

FH

Az orvosok szerint varázslatos, hogy egy nyaktól lefelé teljesen bénult fiatalember járni kezdett. A Long Island-i Bay Shore kórházának orvosai pénteken jelentették be, hogy megtette első lépéseit Adrian Gordon, aki egy súlyos autóbalesetben szenvedett olyan gerincsérülést, amit helyrehozhatatlannak ítéltek.

Gerinc műtéten átesett

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

6 hete ágyéki cs.LIV. facetectomiát transpedicularis csavarokkal L IV-V minimal invaziv hátsó fixatiot decompressiot Tlif café beültetés. Az a kérdésem , hogy normális dolog hogy 2 napja erős zsibbadás lágyéki gerinc valamint mind a két lábam boka al

Gerinc MRI értékelése

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor úr! 2001 (totál pajzsmirigy és jóindulatú daganatműtét9 után kezdődtek gerincproblémáim, amit a leletek jól visszatükröznek. Fájdalmaim annyira fokozódtak, hogy 2014. óta Durogesic 25 jmk/Ó tapaszt kell használn

Flabélos vagy speedfitness

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

T. Doktor úr/hölgy! Gerinc műtét után (cysta eltávolitás az ágyéki szakaszon) lehet-e flabélos gépen, vagy speedfitness gépen edzeni az izmok erősítése miatt. Melyik a jobb, ha lehet? Sajnos úszni nem tudok, ülőmunkát végzek, időhiányban is sze