Gerincműtét téma

Az Országos Gerincgyógyászati Központ tovább bővíti kapacitásait

MTI

További beruházásokat, új kórházi tömb felépítését tervezi az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) főigazgatója, aki a sportegészségügyi kapacitás fejlesztésében is komoly lehetőséget lát.

Gerincbántalom: Hogyan gyógyítható?

MTI-Press

Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. A gerincbetegség népbetegség, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával.

Gerincferdülés: Műtét miatt került tolószékbe a nő

WEBBeteg - Dr. Erdős György, ügyvéd

A fiatal nőbeteg gyermek- és serdülőkori gerincferdüléssel teljes életet élt, férjnél volt, gyermeket szült, jelentős tudományos munkásságot folytatott. Gerincferdülése azonban, annak ellenére, hogy beteggé nem tette, esztétikailag zavarta, s ezért a műtéti beavatkozás mellett döntött.

Várólisták - mely műtétekre kell a legtöbbet várni?

WEBBeteg/EBF

Csípő- és térdprotézis-, valamint gerincstabilizáló műtétek – továbbra is ezekre kell a legtöbbet várni a kórházakban, az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) összesítése szerint például a térdprotézis-beültetésre átlagosan 181 napot. Az összesítés eredményét a hatóság honlapján publikálta.

Három hét az átlagos várakozási idő

Független Hírügynökség

Átlagosan három hetet kell várniuk a betegeknek a kórházak többségében a nem sürgős beavatkozásokra - ez derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet áprilisi összesítéséből. Ahogy korábban, úgy most is a csípő- és térdprotézis-műtétek előjegyzési listája a leghosszabb, de a gerincstabilizáló műtétekre is sokat kell várni.

Orvosi bravúr Amerikában

FH

Az orvosok szerint varázslatos, hogy egy nyaktól lefelé teljesen bénult fiatalember járni kezdett. A Long Island-i Bay Shore kórházának orvosai pénteken jelentették be, hogy megtette első lépéseit Adrian Gordon, aki egy súlyos autóbalesetben szenvedett olyan gerincsérülést, amit helyrehozhatatlannak ítéltek.

Gerinc műtéten átesett

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

6 hete ágyéki cs.LIV. facetectomiát transpedicularis csavarokkal L IV-V minimal invaziv hátsó fixatiot decompressiot Tlif café beültetés. Az a kérdésem , hogy normális dolog hogy 2 napja erős zsibbadás lágyéki gerinc valamint mind a két lábam boka al

Flabélos vagy speedfitness

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

T. Doktor úr/hölgy! Gerinc műtét után (cysta eltávolitás az ágyéki szakaszon) lehet-e flabélos gépen, vagy speedfitness gépen edzeni az izmok erősítése miatt. Melyik a jobb, ha lehet? Sajnos úszni nem tudok, ülőmunkát végzek, időhiányban is sze

Mégis megműtöttek

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

2011-jún.19-én volt ismét, 5 ször L.V.LIV.S.I.műtétem mely mind két oldal feltárásával sérvet ill tágítást végeztek. Most úgy érzem hogy nyomás nehezedik a bal oldaon és térdalá sugárzó fálydalmaim vannak. Műtétem állítólag jól sikerültek, igaz botta

Matrac kiválasztása

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

2 évvel ezelőtt összeroppant a 12-es csigolyám, igy most 9 csavar és 4 lemez van a hátamban. Ki kell cserélnem az ágyam. Azt szeretném megkérdezni, hogy a gerincemnek milyen tipúsu (kemény, félkemény) matrac lenne jó.