Fogsor téma

Fogváltás gyerekeknél

WEBBeteg - Dr. Vas Felícia Emese, csecsemő- és gyermekgyógyász
2022-08-11 21:03

A fogváltás igen hosszú folyamat, amely a gyermek 6. életéve körül kezdődik az alsó metszőfogak áttörésével, és 13 éves koráig tart. A folyamat általában komplikációmentesen zajlik, de fontos, hogy figyelemmel kísérjük.

Gyakori kérdések a fogszabályozással kapcsolatban

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-01-06 22:03

A fogváltás után kuszán növő maradó fogakat rendszeresen fogszakorvossal kell ellenőriztetni. Nem csupán azért, mert a cseperedő diákot tinikorában zavarni fogja a ferde fogsora, és nem szívesen mosolyog, nem artikulál rendesen, szorongást okozhat neki a társai gúnyolódása, hanem azért is, mert fogainak romlása, szuvasodása is hamarabb bekövetkezik a torlódások miatt.

Miért szükséges a fogszabályozás?

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos
2021-08-12 07:03

A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikájának a kialakítása, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése, amelyek a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhatnak.

A szép fogsor az ápoltság része!

Több mint TestŐr
2018-01-23 11:05

Ma már egyre többen belátják, hogy a megjelenésnek igen fontos része a fogak szépsége. Egy ápolt, szép fogsor meghatározza az első benyomást, ami nemcsak párválasztásnál, de a munkahelykeresésben is döntő lehet.

Tények a fogszabályozásról, nem csak gyerekeknek

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista
2014-05-03 17:11

Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar, az Oxygen Medical fogszakorvosa, esztétikai fogászati specialista.

Tökéletes műfogsor?

MTI
2012-01-21 02:51

A fogtechnikusok által eddig készített fogsorok vagy nem olyan kemények, vagy nem olyan fehérek voltak, mint a természetes fogak, ám német üvegtechnikusok olyan anyagot készítettek, mely nanokristályok segítségével minden szempontból ugyanolyan, mint a valódi, egészséges emberi fog.

Lenyelhető e fogimplantátum!?

Orvos valaszol - Dr. Volom András
2019-06-27 18:39

Tisztelt Doktor úr! Kissé morbid dologban kérdezném véleményét,saját magam megnyugtatása okán! Nem tudom találkozott e praxisában olyan esettel hogy egy teljes kivehetős fogsor pótlás eltünt? Velem ez esett meg a napokban! Tudni való az alsó fogs

Fogprotézis

Orvos valaszol - Dr. Volom András
2018-03-03 16:12

Tisztelt Dr.Úr. Férjem már 15 éve fogprotézis viselő. Tavaly ősszel készíttetett egy újat /elhasználódott, nagy stb./ miatt. Azóta már még egyet, mondanom sem kell hányszor ment vissza különböző panaszok miatt. A felső állandóan leesik. Amiért írok

Összeszorított fogsor

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva
2014-08-27 23:30

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Néhány hete érzékelem, hogy naponta többször akaratlanul összeszorítom a fogsoromat. Akkor tudatosul, amikor már kellemetlen érzést okoz; gondolom folyamatosan fokozódik a szorítás ereje. Van-e ennek jelentősége és mi

íny probléma

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva
2014-03-20 22:23

Tisztelt Szakértő, A problémám a következö: Ha össze van zárva szám akkor az alsófogsorom hozzáér a felső fogsorom mögötti ínyemhez.Ez főleg éjszaka zavar, mert sokszor szorítom össze a fogamat és ilyenkor reggelre teljesen beduzzad az ínyem.Gond