Fibróma téma

Mit nevezünk fibrómának?

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos

A test külső felületein kialakuló fibróma egy olyan jóindulatú bőrdaganat, amely elsősorban csak esztétikai problémát okoz a viselőjének. Mi okozza, hogyan ismerjük fel, és van-e lehetőség a kezelésére?

Emlő adenosis, adenosis sclerotisans, sugaras heg és komplex szklerotizáló lézió

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Hogyan ismerhető fel az emlő adenosisa, illetve ennek egyik speciális típusa, az adenosis sclerotisans? Mi az a sugaras heg és a komplex szklerotizáló lézió? Melyik esetén milyen tünetek jelentkezhetnek? Milyen vizsgálatok szükségesek és milyen kezelés javasolt?

Lipóma, fibróma, mitesszer vagy pattanás?

Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikailag zavaró, míg mások a szervezet betegségére utalhatnak. A kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos beszélt.

Hogyan szabadulhat meg a zavaró bőrkinövésektől?

Dermatica

Jóindulatú bőrnövedékek a test bármely pontján jelentkezhetnek. Kialakulásuk helyétől függően esztétikai vagy praktikus okokból idővel az eltávolításuk mellett dönthetünk.

A jóindulatú bőrdaganatok

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A bőrön nagy számban fordulnak elő jóindulatú elváltozások, melyek idővel növekedhetnek, panaszt okozhatnak, és kis százalékban jellegük megváltozhat. Átalakulásukhoz több tényező - mint a krónikus napfényártalom, mechanikai irritáció, sugárzás, vegyi anyagok - járulhatnak hozzá.

Fibroma eltávolitást szeretnék.

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika

Szeretnék nagyon sok fibromát levetetni, mi a lehetőségem ez ügyben? Nagyon sok van rajtam és zavar már. Mi a megoldás? Kérem segítsen válaszával. köszönöm!

Keloid

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika

Jobb fülemen borsónyi nagyságú keloid található. A fülészeten ezt már kétszer levették, pontosabban kivágták, de harmadszorra is visszanőtt. Az általuk kiállított papíron fibrómaként szerepel a csomó. Most egy másik fül- orr gégész szakorvos egyenese

fibroma

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Van egy 2cm fibromam a meh falon ami a vizhojaghot egy kise nyomja. A masik oldalon egy csomo apro. Azt szeretnem megtudni hogy mi az eljaras kel e muteni, vagy kezelheto valahogy, vagy esetleg visszfojtani a fejlodeset. Koszonom elore is.

A testemen pici anyajegyek jönnek

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

A TESTEMEN ANYAJEGYEK JÖNNEK, TEMÉRDEK MENNYISÉGBEN. AZ ANYAJEGYET CSAK ÉN MONDOM MERT INKÁBB OLYAN BŐRKÉK AMIKET TALÁN LE LEHETNE CSIPPENTENI. A MELLEM, A HASAM A NYAKAM ÉS MÁR AZ ARCOMON IS VAN. DERÉKTÓL LEFELÉ NINCSEN. NAGYON ZAVAR MERT ESZTÉTIKAI

Bőrprobléma

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt doktor úr / nő! Engem az érdekelne, hogy a bőrkinövéseket vagy bőrfüggelékeket (nem is tudom hogyan nevezik) hogyan lehet eltávolítani? Krémmel? Vagy leégetik? A nyakamon, hónaljam alatt is van pár darab, és nagyon undorítónak találo