Keloid

Jobb fülemen borsónyi nagyságú keloid található. A fülészeten ezt már kétszer levették, pontosabban kivágták, de harmadszorra is visszanőtt. Az általuk kiállított papíron fibrómaként szerepel a csomó. Most egy másik fül- orr gégész szakorvos egyenesen a plasztikai sebészetre irányított. Teljesen mást mondtak, mint a fülészeten. Ezt a hegesedét nyáron nem lehet műteni, októberben megműtik, utána legalább 8 alkalom sugárkezelés, és szteroid injekció. Az érekel, most akkor pontosan mivel isállok szemben? Hogy lehet, hogy kétszer kezeltek félre, és még csak eszébe sem jutott senkinek, hogy esetleg más a baj. Van értelme jogorvoslatnak?

Dr. Gál Mónika válasza fibróma témában

Kedves Kérdező!

A keloid olyan kóros hegszövet, ami viszket is. Amennyiben nem viszket túlsarjadt heg a diagnózis. természetesen lehet fibróma is, de ezt pontosan csak szövettannal lehet igazolni. A kóros hegképződés és a keloidképződés hajlamon alapul és nagyon jellemző, hogy mély mechanikai ártalom, mint a fülcimpa kilyukasztása, mély gyulladása és műtéte válthatja ki. Emiatt- ha valóban erről van szó- nem megoldás a műtét, csak az említett egyéb technikák segíthetnek. A hajlam sajnos nem előre sejthető és nem megszüntethető.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 30., 19:06 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 15:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fibroma eltávolitást szeretnék.
Szeretnék nagyon sok fibromát levetetni, mi a lehetőségem ez ügyben? Nagyon sok van rajtam és zavar már. Mi a megoldás? Kérem segítsen...
A testemen pici anyajegyek jönnek
A TESTEMEN ANYAJEGYEK JÖNNEK, TEMÉRDEK MENNYISÉGBEN. AZ ANYAJEGYET CSAK ÉN MONDOM MERT INKÁBB OLYAN BŐRKÉK AMIKET TALÁN LE LEHETNE CSIPPENTENI. A...
Bőrprobléma
Tisztelt doktor úr / nő! Engem az érdekelne, hogy a bőrkinövéseket vagy bőrfüggelékeket (nem is tudom hogyan nevezik) hogyan lehet...
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön