Felfekvés téma

A felfekvés fokozatai és megelőzése

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
2022-06-16 09:33

A decubitus, más néven felfekvés vagy nyomási fekély sok tartósan ágyban fekvő, legtöbbször idős beteget érint. Az otthonukban ápolt betegeknél nagyon nehéz feladat a felfekvés megelőzése, kivédése. A megelőzés nemcsak a fájdalom kivédése miatt nagyon fontos teendő, hanem azért is, mert a kialakuló mély fekély súlyos fertőzés kialakulásához vezethet, ami veszélyeztetheti a beteg életét.

Felfekvés megelőzése, kezelése

Nurse Háziápolási Szolgálat
2022-06-02 11:03

A felfekvés (latinul decubitus) igen nagy fájdalommal járó szövetkárosodás, amely jellemzően hosszasan ágyban fekvő, keveset vagy alig mozgó betegeknél alakul ki. Hogyan előzhető meg és mit tehetünk, ha már kialakult?

Betegápolási tanácsok felfekvésben szenvedőket gondozóknak

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-06-01 13:03

A felfekvés vagy más néven decubitus vagy nyomási fekély a bőr és a bőr alatti szövetek lokális sérülését, illetve a tartós nyomás, nyíróerő, súrlódás vagy ezek kombinációja által okozott szövetelhalást jelenti. Legtöbbször tartósan ágyban fekvő beteg ápolása során merül fel.

A felfekvés (decubitus) kezelése

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-05-31 13:03

A nyomási fekély, azaz a felfekvés komoly népegészségügyi probléma, mely kihívást jelent a lakosság, az egészségügyi-szociális ellátórendszerek és a finanszírozók számára egyaránt. A decubitus - vagy felfekvés - valójában egy krónikus seb, mely hosszan tartó vagy gyakran ismétlődő külső behatásra alakul ki.

Felfekvés - kezelje hatékonyan és természetesen

Szponzorált tartalom
2022-05-30 15:51

A hosszú napokat, heteket ágyban töltő, ágyhoz kötött betegeknél könnyen kialakulhat felfekvés. Különösen veszélyeztetettek az idős, bénult, (gerinc és medence) balesetet szenvedett betegek, a kórosan legyengültek, illetve a szklerózis multiplexben vagy agyvérzésben szenvedők. A kellemetlen tünetek azonban sokszor megelőzhetőek. (x)

Felfekvés gondos ápolás mellett - Az ápoló válaszol

WEBBeteg
2015-05-12 17:25

Idős, fekvőbeteg édesanyámat otthon ápolom. Egy kisebb kiterjedésű felfekvés alakult ki nála a hátán, a rendszeres és gondos ápolás mellett is. Milyen tanácsokat, esetleg készítményeket tudnak ajánlani, hogy egyrészt sikerüljön elmulasztani a felfekvést, illetve hogy máshol ne alakuljon ki?

Milyen mértékben és mivel gyógyitható a felfekvéses seb (decubitus)?

Orvos valaszol - Nurse Háziápolás
2012-05-03 16:50

Kedves Szakértő! 81 éves hölgy ápolónője vagyok egy osztrák faluban, sajnos a háziorvossal nem sikerült kapcsolatba kerülnöm. Korábban a Caritas látta el a hölgyet napi 2-3 alkalommal. A beteg kb. 62 kg, állandóan ágyban fekszik, sokat alszik nappal

felfekvések

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő
2011-12-25 22:50

Tisztelt Doktornő/úr! Édesanyám 5 hónapja oxigénhiány miatt diffúz agyi károsodást szenvedett, vegetatív állapotba van. Sajnos megjelentek a felfekvések, hiába próbáltuk a lehető legtöbbet megtenni, hogy elkerüljük ezt. a lábszárain, sarkain, feneké

Felfekvésre valóban használ aDR Lukács által gyártott Kék krém

Orvos valaszol - Dr. Tóth Gyöngyi
2011-12-06 07:12

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni hogy használ-e a felfekvéses fekélyre a Kék krém, vagy mit tetszik ajánlani.Édesanyám 85 éves, és nagyon szeretnék segíteni rajta.Betegsége: Cukorbetegség, és 10 napja volt combnyaktörése, ami sebés

Felfekvés kezelése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő
2010-07-04 15:03

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagymamámnak felfekvései vannak, mert sajnos állandóan ágyhoz kötött. Szeretném megkérdezni, hogy mely kenőcsöt ajánlaná leginkább: Sudocrem, Medifleur, Dermolex. A mellkasán már igen csúnya elváltozás tapasztalható, me