felfekvések

Tisztelt Doktornő/úr! Édesanyám 5 hónapja oxigénhiány miatt diffúz agyi károsodást szenvedett, vegetatív állapotba van. Sajnos megjelentek a felfekvések, hiába próbáltuk a lehető legtöbbet megtenni, hogy elkerüljük ezt. a lábszárain, sarkain, fenekén, könyökén, kézfején, mindkét csípőjén IV. stádiumú decubitus van, és 2 napja megjelentek a hátán és a fején is, egyenlőre még csak piros foltok. 4x volt már szeptikus sebészeten, ahol kimetszették neki az elhalt részeket. Meddig mehet ez így tovább? hányszor lehet kimetszeni a részeket? a szeptikus sebészeten a főorvos úr azt mondta, ha anyukám rehabilitálható lenne, a bal lábát illetően az amputációt javasolná, de mivel a rehabilitáció nem lehetséges, felesleges megcsonkítani. Mi történik ha nem engedem többet a szeptikus sebészetre? Van értelme állandóan vagdosni, ha nem tudják meggyógyítani? Meddig húzódhat még a szenvedése? már szinte nincs olyan testrésze ahol kisebb nagyobb sebek ne lennének rajta. néha lázas, néha nem, 2 hete állandó hasmenésben szenved. forgatjuk, kipárnáztuk, mozgatjuk, ahogy tudjuk. Hogyan enyhítsük a szenvedéseit? mit tehetünk még?

Dr. Boros Miklós válasza felfekvés témában

Tisztelt Kérdező!

Az alapos mozgatás és tornáztatás mellett szerezzenek be decubitus matracot. A sebészi kimetszések indokoltak, hiszen az elhalt bőr és lágyrészek gyulladásos gócként szerepelnek. A felfekvéseket naponta kezeljék illetve tegyenek rá több napig alkalmazható kötszereket. A kimenetelt illetően én nem tudok nyilatkozni. Amennyiben nem fog a mozgás javulni illetve nem lehet aktíven rehabilitálni a kimenetel nem biztató.

Kérdés: 2011. december 25., 22:50; Megválaszolva: 2011. december 28., 12:04
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés