Favipiravir téma

Favipiravir - Mit kell tudni róla és milyen esetekben alkalmazható?

Magyar Tudományos Akadémia
2021-03-10 14:54

Mit kell tudni a gyógyszerről és milyen esetekben alkalmazható? Erről nyilatkozott a Magyar Tudományos Akadémiának Keserű György Miklós akadémikus, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője.

A COVID-19 kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2021-11-23 16:03

A SARS-CoV-2 okozta koronavírus-járvány megállításáért folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A legnagyobb hangsúly jelenleg a védőoltásokon van, emellett azonban a megbetegedettek gyógyulási esélyének javítása, a COVID-19 terápiája is erő feletti megpróbáltatást okoz az egészségügyi személyzetnek. Milyen lehetőségek adottak jelenleg a COVID-19-betegek kezelésére?

A koronavírus fertőzöttek ne személyesen váltsák ki a favipiravir tartalmú készítményt

Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége
2021-03-30 12:01

Március eleje óta a koronavírus fertőzött betegek otthonukban is kezelhetik magukat favipiravir tartalmú gyógyszerrel. Az elmúlt hetekben számos esetben tapasztaltuk, hogy igazoltan koronavírus fertőzött betegek személyesen váltják ki saját részükre a gyógyszereket a patikákban. Ez jelentős kockázattal jár és veszélyezteti a patikába látogató többi beteg és a gyógyszertári dolgozók egészségét.

Új magyar gyógyszert engedélyezett az OGYÉI a vírus kezelésére

MTI
2020-12-19 17:07

Új, az Egis gyógyszergyártó vállalat által előállított, favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszert engedélyezett a koronavírus kezelésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölte az intézet szombaton az MTI-vel.

Szijjártó: újabb egymillió favipiravir érkezik Kínából a jövő héten

MTI
2020-11-20 16:35

A koronavírus-fertőzöttek kezelésében alkalmazott favipiravirből újabb egymillió tabletta érkezik Kínából Magyarországra a jövő héten, így 2,8 millióra nő a Kínából importált ilyen hatóanyagú tabletták száma - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután Vang Ji kínai külügyminiszterrel telefonon tárgyalt.

Magyar gyártásban készülhet a vírusvédelem első vonalát jelentő gyógyszer

Magyar Tudományos Akadémia
2020-11-12 08:16

A favipiravir hazai gyártási folyamatát koordináló Keserű György Miklós akadémikus szerint a járvány erősödésével, a kórházi kapacitások szűkülésével egyre fontosabb, hogy a gyógyszert a vírusfertőzöttségre utaló tünetek megjelenése után minél hamarabb, akár már az alapellátásban megkapják a betegek.