Favipiravir téma

Favipiravir - Mit kell tudni róla és milyen esetekben alkalmazható?

Magyar Tudományos Akadémia

Mit kell tudni a gyógyszerről és milyen esetekben alkalmazható? Erről nyilatkozott a Magyar Tudományos Akadémiának Keserű György Miklós akadémikus, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője.

A COVID-19 kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A SARS-CoV-2 okozta koronavírus-járvány megállításáért folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A legnagyobb hangsúly jelenleg a védőoltásokon van, emellett azonban a megbetegedettek gyógyulási esélyének javítása, a COVID-19 terápiája is erő feletti megpróbáltatást okoz az egészségügyi személyzetnek. Milyen lehetőségek adottak jelenleg a COVID-19-betegek kezelésére?

Favipiravir - Hétvégén is felírják és TAJ-szám alapján más is kiválthatja

koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő fertőzések miatt a kórházi kezeléseknél hatásosan alkalmazott favipiravir gyógyszer március eleje óta már a járóbeteg-ellátásban is elérhető és hatékony a betegek otthoni gyógyulásában.

A koronavírus fertőzöttek ne személyesen váltsák ki a favipiravir tartalmú készítményt

Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége

Március eleje óta a koronavírus fertőzött betegek otthonukban is kezelhetik magukat favipiravir tartalmú gyógyszerrel. Az elmúlt hetekben számos esetben tapasztaltuk, hogy igazoltan koronavírus fertőzött betegek személyesen váltják ki saját részükre a gyógyszereket a patikákban. Ez jelentős kockázattal jár és veszélyezteti a patikába látogató többi beteg és a gyógyszertári dolgozók egészségét.

Emmi: a favipiravir felírásán emberéletek múlhatnak

koronavirus.gov.hu

A favipiravir hatóanyagú gyógyszerek felírásán emberéletek múlhatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

A háziorvos is felírhatja ezentúl a koronavírus-betegeknek a favipiravir hatóanyagú gyógyszert

koronavirus.gov.hu

Tekintettel a koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő fertőzöttek számára, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében már igen hatásosnak bizonyult favipiravir tabletta ambuláns alkalmazásáról döntött.

Új magyar gyógyszert engedélyezett az OGYÉI a vírus kezelésére

MTI

Új, az Egis gyógyszergyártó vállalat által előállított, favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszert engedélyezett a koronavírus kezelésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölte az intézet szombaton az MTI-vel.

Szijjártó: újabb egymillió favipiravir érkezik Kínából a jövő héten

MTI

A koronavírus-fertőzöttek kezelésében alkalmazott favipiravirből újabb egymillió tabletta érkezik Kínából Magyarországra a jövő héten, így 2,8 millióra nő a Kínából importált ilyen hatóanyagú tabletták száma - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután Vang Ji kínai külügyminiszterrel telefonon tárgyalt.

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

MTI

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból - tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Magyar gyártásban készülhet a vírusvédelem első vonalát jelentő gyógyszer

Magyar Tudományos Akadémia

A favipiravir hazai gyártási folyamatát koordináló Keserű György Miklós akadémikus szerint a járvány erősödésével, a kórházi kapacitások szűkülésével egyre fontosabb, hogy a gyógyszert a vírusfertőzöttségre utaló tünetek megjelenése után minél hamarabb, akár már az alapellátásban megkapják a betegek.