Fahéj téma

Az indiai konyhában a fűszereket gyógyító tulajdonságaik szerint is használják

Több mint TestŐr

Indiában a fűszereket az ízesítés mellett hűtő vagy éppen fűtő tulajdonságaik szerint is alkalmazzák. A csípős fűszerek, mint a chili és a fokhagyma, a hőségben a testet hűtik, mivel izzasztó hatásúak, míg az északi tájakon a gyömbér, fekete bors, fahéj, szegfűszeg, kardamom és szerecsendió a test melegen tartását segíti. Az olaj mellett az északiak zsiradéka a tisztított vaj, a ghee, ami egészen másként készül, mint a vaj és sokkal egészségesebb.

Tudatos táplálkozással a mozgásszervi betegségek is megelőzhetők!

Több mint TestŐr

Egy bizonyos kor után szinte mindenkinél porckopások és ízületi fájdalmak jelentkeznek. Ez a tömegeket érintő probléma már népbetegségnek számít. Megfelelő mennyiségű és minőségű zöldségek fogyasztása mellett fontos, hogy a rendszeres mozgás is helyet kapjon rohanó életünkben. A fahéj, a gyömbér vagy például a kurkuma a már kialakult ízületi gyulladások helyreállításában is segíthet.

A legjobb fűszerek gyulladások ellen

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A Georgiai Egyetem laboratóriumi kutatásai szerint a leggyakrabban használt szárított gyógynövények és fűszerek blokkolhatják a gyulladást, mely diabéteszt és egyéb krónikus betegségeket okozhat.

Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg.

Fahéjtól lehet-e fogyni?

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Enyhén emelkedett vércukor szintem (6, 5-7) normalizálására elkezdtem szedni a CINNAMON 300 mg-os cyloni fajéh kapszulát, napi 3 db-ot 2 hónapja. Jó tapasztalatom van, a cukor értékem lement s normális tartományba (4, 3-5, 5) , ugyanolyan táplálko

Fahéj

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia

a link: www.plaza.unas.hu/plaza_artdet.php? art=5425unas_843523, 1Fahej_a_finom_csodaszer_500mg_100db

Fahéj

Orvos valaszol - Ujpál Zsófia

köszönöm a gyors választ! Akkor ennek a szernek a zsírégető hatása nem bizonyított?

Küldenék egy linket, amit találtam róla. Akkor fogyáshoz nem érdemes ezt szedni?

 

Köszönettel: dr.szosz

fahéj

Orvos valaszol - Dr. Gál András

Tisztelt orvosok!

A fahéj, új csodaszerről szeretnék feltenni egy-két kérdést! mennyire hatásos a kapszula (fogyás) illetve, h lehetnek- e káros mellékhatásai? Az adagolása hogyan alakul?

Előre is köszönöm válaszát: dr.szosz