Fül-orr-gégészet téma

3 betegség, ami orrdugulást okozhat

Fül-orr-gége Központ - Dr. Csóka János, fül-orr-gégész - 2022-09-18 17:42
Ne várja meg, míg függővé válik az orrcseppektől! A következőkben három gyakori fül-orr-gégészeti elváltozást mutatunk be, amelyek tartós orrdugulást okozhatnak, és kezelésükhöz műtétre is szükség lehet.

A külsőfül-gyulladás tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész - 2022-08-15 04:03
Külsőfülgyulladás
A külsőfül-gyulladás orvosi értelemben egy nagy betegségcsoport, melybe a hallójárat és a fülkagyló számos specifikus és nem specifikus gyulladásos kórképe, rendszerbetegségeket kísérő gyulladásos állapota tartozik.

Zúg a füle? Ezek lehetnek az okai

Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus - 2022-05-15 17:36
Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás - ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában ülve, ahol a zajok nem külső forrásból eredtek, akkor valószínűleg fülzúgásban szenved.

Orrsövényferdülés - Tünetek és az operáció

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2019-04-25 04:06
Kismértékű orrsövényferdülés (deviatio septi nasi) rendszerint nem okoz panaszokat, az orrüreget lényegesen szűkítő ferdülések viszont akadályozzák az orrlégzést, amely a rossz közérzeten, horkoláson kívül esetleg arcüreggyulladásra, légúti fertőzésekre is hajlamosíthat.

A téli időszak egy fül-orr-gégész szakorvos szemével

Dr. Móri István Péter, fül-orr-gégész - 2017-12-18 14:06
Gyermekek öröme, szülők feladata a télre felkészülni. A hideggel, hóval nemcsak a szánkózás, hógolyózás, hóemberépítés vidámsága, de a téli szezon betegségei is együtt járnak. Ha időben felkészülünk, nem ér váratlanul a zimankó. Az alábbiakban néhány tipikusan téli fül-orr-gégészeti betegség áttekintésével szeretném megkönnyíteni a hideg évszak átvészelését. (x)
A krónikus melléküreg-gyulladások ötödénél alakulhatnak ki orrpolipok, amelyek a tévhitekkel ellentétben nem daganatos, hanem gyulladásos elváltozások, kialakulásukban genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak - mondja Dr. Fent Zoltán.
A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni, és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.(x)
Csütörtöktől tíz napon át szünetel a nagykanizsai kórház sürgősségi betegellátó osztályának működése, mert a részleg új helyre költözik - tájékoztatta a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden az MTI-t.
"Több, mint egy éve operálták a pajzsmirigyemet, a bal oldali lebenyben rosszindulatú göb volt. Műtét után mindkét hangszalagom lebénult. Beszélni alig tudtam, állandóan köhögtem és fizikai terhelésre fulladtam, ha már egy pár métert sétáltam úgy éreztem megfulladok." - Válogatás az Orvos Válaszol rovat cikkei közül.

ENT House Budapest

WEBBeteg - 2010-03-05 13:28
Dr. Horváth Róbert alvásdiagnosztikus és Dr. Horváth Tamás fül- orr- gégész bemutatkozása, szakmai önéletrajza.
Egy újszerű technológiával mostantól úgy lehet elvégezni a cochleáris implantáció műtétet, hogy az adott hallásmaradvány ne károsuljon általa.

Szófogadatlan vagy csak nem hallja?

Budai Allergiaközpont - 2008-09-02 14:25
A szülők és a pedagógusok számára különösen fontos felismerni azt, ha egy gyermek viselkedésének háttérben halláskárosodás állhat. A halláscsökkenés megnehezíti a gyermek kommunikációját, előfordulhat, hogy nem érti a szülő kéréseit, utasításait,így szófogadatlan gyermek benyomását kelti.

Betegség miatt zárva

Független Hírügynökség - 2008-07-19 17:24
Nem tudta fogadni a betegeket pénteken a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztálya Nagykanizsán. A szakrendelés betegség miatt szünetelt - értesült a Független Hírügynökség.

torkomon akadt

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2014-11-02 02:26
Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni egy szokatlan kérdésben. 7 nappal ezelőtt szőrszál akadt a torkomon, sem felköhögni, sem lenyelni nem tudom. Próbáltam különböző ételek fogyasztását, hogy lesodorja a nyelőcsövemből. Eddig minden sik

Mi lehet a bajom?!?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-03-22 20:07
Tisztelt Doktor Úr/nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb 1 hónapja előjött egy pici csomó az egyik fülem mögött (pici, mint egy kisebb almamag) , nem tudom, hogy ez a fültőmirigy-e. Ezután olykor olykor, főleg ásításnál, nyelésnél recsege

Torok probléma

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István - 2010-01-18 08:57
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A torkomon általában jobb oldalon (havi rendszerességgel, mely a menseshez egyértelműen köthető) egy hófehér morzsaszerű kemény kis kinövés jelentkezik, mely kb. egy hetet tartózkodik ott azután egyszer csak leválik és nye

Ujjhegynyi duzzanat az ínyvitorla mellett. Mi lehet ez?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2010-01-14 11:24

A páromnál találtak egy ujjhegyni duzzanatot az ínyvitorla mellett, ami gyulladásban van és gyógyszert írtak neki, és ha elmúlik a gyulladás akkor le kell onnan vágni. (Nagyon nehéz nyelnie és nem is eszik e miatt) Mi lehet ez?

Alsó orrkagyló

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-01-12 14:31
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal fordulok önhöz, hogy megkérdezzem, van egy alsó orrkagyló túltengés, minimális orrsövényferdülésem, de az orrudugulásom váltakozik és erre azt mondták orrkagyló túltengés, mert mikor elfekszem valamelyik oldalamra az a

Légúti probléma

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-01-12 14:31
Dr Piros Zsuzsanna doktornőtől kérdeznék. Fiam 24 éves nem dohányzik nem köhög. Többször volt léguti gyulladása. A légutja nem sima hanem göbös, pici apró. Volt vizsgálaton de semmit nem mondtak neki. Mandulái nagyobbak, de nem tüszös. A problémája

Visszatérő staphylococcus aureus (full-orr-gege)

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-01-12 14:20
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! 34 eves no vagyok, legalabb 6 eve kuzdok a hatso garatfalamon allandoan - az orrom mogul - csurgo gennyel, amibol mindig stafilococcus aureus tenyeszik ki. A problema az, hogy a sok antibiotikum-kura utan 1-2 hett

Évek óta krákogok.

Orvos valaszol - Dr. Lajtos Melinda - 2010-01-11 10:48
Tisztelt Dr. Nő / Úr! A következő problémámmal fordulok Önökhöz: 8-10 éves lehettem (pontosan nem emlékszem) amikor kiveték az orr és a torok mandulámat. Nem emlékszem rá mikor kezdődött el de azt tudom, hogy már hosszú évek óta folyamatosan k