Elszíneződés téma

Az antibiotikum elsárgíthatja a fogakat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kislányomnak 5 napig magas láza volt, a háziorvos antibiotikumot írt fel. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az addig rikítóan hófehér fogai besárgultak. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Fekete nyelv - Mi okozza? Az orvos válaszol

WEBBeteg

Édesanyámnak évek óta fekete a nyelve, szó szerint koromfekete. Van hogy kicsit halványul, de el nem múlik soha. Mi lehet az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Szederjesség - cianózis

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Cianózis alakulhat ki a vér oxigéntartalmának csökkenése és a szén-dioxid tartalmának emelkedése miatt. Ennek következtében a bőr, illetve a nyálkahártyák, a körmök kékes-lilásan elszíneződnek.

Részegség után sárga színű anyag a bőrön

WEBBeteg - Dr. Plósz János gasztroenterológus

"8 nappal ezelőtt vettem észre, hogy a bőrömön narancssárga anyag válik ki (a szemhártyán nem). Háziorvosom vér- és vizeletvizsgálatot kért, amelynek minden paramétere (bilirubin is) tökéletes volt. Mi lehet?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.

Mi lehet az az anyag, amely megszínezi a fehér trikómat és lila lesz? Mi okozhatja, mire vigyázzak?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Négy-öt nap használat után a fehér trikóm lilas színüre változik.Sőt a wc ülőkéje is, amely fehér.Szeretném tudni, hogy mitől lehet ez? Gondoltam rá, hogy bevizsgáltatom analitikussal. Talán a kozmetikumtól lehet? Köztudomású, hogy kőolajszármazékb