Diabéteszes retinopátia téma

A diabéteszes retinopátia okai és típusai

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A diabéteszes retinopátia fő oka a rosszul beállított vércukorszint és a magas vérnyomás. Ezek mellett vannak azonban más rizikófaktorok is, amelyek hozzájárulnak a retinopátia kialakulásához és a betegség súlyosbodásához.

Cukorbetegen is egészségesen: lábápolás és szerveink védelme

WEBBeteg

A diabétesszel élőknek különös gondot kell fordítaniuk a lábápolásra, szemeik és fogaik védelmére, valamint veséjük egészségére. Néhány tanács, amely mindezt megkönnyítheti.

A diabéteszes retinopátia kezelése

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A cukorbetegség optimális terápiájával a retinopátia kialakulása megelőzhető vagy legalább elérhető, hogy a szemproblémák ne súlyosbodjanak tovább.

A diabéteszes retinopátia és tünetei

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A diabéteszes retinopátia egy szembetegség, amely cukorbetegségnél alakulhat ki. A diabéteszes ideghártya-betegség (retinopátia) a felnőtt korban történő látásvesztés leggyakoribb oka.

A szem állapota is utalhat diabéteszre?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Komoly problémákat, akár a vakságot előzheti meg az, aki cukorbetegként részt vesz rendszeres szemészeti ellenőrzéseken. Az elváltozások ugyanis a beteg számára hosszú ideig tünetmentesek maradhatnak, és gyakran csak visszafordíthatatlan stádiumban kerül a cukorbeteg a szemészhez. A megelőzésre hívja fel a figyelmet dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész szakorvosa.

Csaknem minden harmadik cukorbeteget érinti...

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Majdnem minden harmadik cukorbetegnél tapasztalhatóak az úgynevezett diabéteszes retinopátia tünetei – állítja egy új tanulmány. Mi több, a diabéteszesek 4 százalékánál annyira előrehaladott ez a betegség, hogy komolyan veszélyezteti a látásukat – adta hírül a Journal of the American Medical Association című szaklap augusztus 11-i száma.