Csontkovács téma

Csontkovácsolás - Súlyos árat fizethetünk a rossz választásért

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc.), a Balance Gerincközpont és Sportrehabilitációs Központ vezetője

Egy viszonylag friss felmérés (1) szerint minden második magyar ember küzd mozgásszervi betegséggel, s bár nem létezik hivatalos statisztika, mozgásterapeutaként személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy tízből hét-nyolc páciensem rendszeresen jár csontkovácshoz, mielőtt nálam köt ki.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Gyógyítás vagy regenerálódás akár fél óra alatt is. Csontkovács segítségével megszüntethetőek az ízületi elmozdulások, becsípődések, az izomgörcs és még a fülzúgás is.
A hipnózis a tudat rejtett energiáit aktivizálja, a blokkokat feloldva lehetővé teszi a célok elérését. Önhipnózissal akár a testsúlycsökkenés is segíthető.

Az ülőmunka a legtöbb esetben rossz tartáshoz vezet, amit egy csontkovács táncszerű mozdulatokkal képes helyrerakni!

Több mint TestŐr

Már a régi kultúrákban is ismerték a csontkovácsolás mesterségét. Míg más országokban csontrakónak hívták őket, a hunoknál a kovácsra, azaz a legerősebb emberre bízták például a kificamodott ízületek helyrerakását. Innen ered a csontkovács elnevezés is.

Középfülgyulladás: Hatásosak az alternatív módszerek?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére - bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

A mozgásszervi problémák megelőzése és gyógyítása

MTI-Press

A mozgásszervi problémák tekintetében Magyarország 33 százalékkal az élen áll az Európai Unión belül az Eurobarométer adatai szerint. Ennek okairól, a lehetséges megelőzésről és a gyógyításról kérdezte az MTI-Press Ormos Gábort, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet osztályvezető főorvosát.