Citrusfélék téma

P-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A P-vitamin (vagy másik nevén az L-vitamin (bioflavonoidok)) egy vízoldékony C-komplex vitamin, melynek összetevői között vannak a flavonok, a citrin, a rutin és a heszperidin.

A zöldmangó a természet gyógyszere!

Több mint TestŐr

Tudjuk meg, mi mire jó! Míg a zöldmangó a csontokra és a fogak épségére is jó hatással van, a citrusfélék összességében a szervezet ellenállóképességét növelik. A paradicsom például egy furcsa kivétel a zöldségek, gyümölcsök között, a benne lévő hatóanyagok feldolgozott állapotban tudnak jobban felszívódni, mint nyersen. A fekete teának stresszoldó és gyulladáscsökkentő hatása is van. De mi a helyzet a kovásszal?

A citrusfélék gyakori fogyasztása növelheti a melanóma kockázatát

MTI

A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával - állapította meg egy nagyszabású amerikai kutatás.

Pollenhelyzet - tüneteket okozhat az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje

MTI

A hétvégén országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Ártalmas lehet a citrusfélék héjának fogyasztása

MTI

Fokozottan kell ügyelni a citrusfélék héjának felhasználásakor, mert a távoli helyekről Magyarországra kerülő gyümölcsökön felületkezelést végeznek, így a héj alkalmatlan lehet a fogyasztásra - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).