Citomegalovírus téma

Citomegalovírus-fertőzés: mik a tünetek és hogyan kezeljük?

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2017-09-14 21:41
Citomegalovírus
A CMV-fertőzés fajspecifikus, így az emberre csak a human citomegalovírus-fertőzés jelent veszélyt. Mennyi a betegség lappangási ideje? Milyen szövődmények léphetnek fel? Tudnivalók a citomegalovírus-fertőzés tüneteiről, kezeléséről.
A citomegalovírus fertőzése felnőtteknél nem súlyos, de a gyerekeknél, transzplantált embereknél és más, legyengült immunrendszerű egyéneknél akár halálos is lehet. A vírus újrafertőzési képessége megnehezíti, hogy vakcina készüljön ellene.
A magzatoknál potenciálisan fejlődési rendellenességet, agykárosodást okozó citomegalovírus ellen fejlesztettek ki vakcinát - számolt be róla a New England Journal of Medicine című szaklap csütörtöki száma.

Cmv igm és igg szintek

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2022-07-18 11:24
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy 6 hetes kismamaként pénteken voltam az első trimeszteri vérvételen, amelynél az alábbi értékek jöttek ki és aggasztanak kissé: cytomegalovirus igm 1,44 s/co, igg 111,40 Au/ml. Ez

Fertőző betegség

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-14 16:10

az alábbiak közül melyik, illetve milyen más módon terjed a vitamegalo vírus?             fertőzött felület érintése, köhögés-tüsszentés, csók, szexszuális érintkezés