Brokkoli téma

A brokkoli élettani hatásai

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István

A napjainkban divatos szuperélelmiszerek egyik tipikus képviselője a brokkoli. Érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy a neki tulajdonított előnyös hatásokkal kapcsolatban milyen bizonyítékokkal rendelkezünk.

Szuper hatóanyagot tartalmaz a brokkoli!

Több mint TestŐr

A különleges hatóanyaga a szulforafán, amit nemcsak a daganatos megbetegedések megelőzésében tartanak hatékonynak, de a reflux kialakulását is megakadályozhatja, vagy ha már kialakult, annak kezelésében is hatásos.

Az egészséges emésztés titka: káposzta

MTI

A bélrendszer egészséges működéséhez, s ezzel együtt az egészséges élethez elengedhetetlen az, hogy a káposztafélék családjából megfelelő mennyiségben fogyasszunk.

A zöldségek, mint az egészséges életmód alappillérei

Medipress

Egy vizsgálat fényt derít arra, hogy miért kisebb a valószínűsége a prosztatarák kialakulásának a sok brokkolit fogyasztó férfiakban.

Brokkoli: a dohányosok legjobb barátja

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a Buffalói Roswell Park Rákkutató Intézet kutatói.

A brokkoli jótékony hatású az artériákra

MTI

A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező rendszerét, így óvja az artériákat a szívrohamhoz vezető lerakódásoktól.

Brokkoli a légutak szolgálatában

MTI

A brokkoli egyik alkotóeleme olyan enzimek előállítását segíti, amelyek megvédenek a légutak gyulladásaitól. Erre a következtetésre jutott a Los Angeles-i székhelyű Kaliforniai Egyetem (UCLA) egyik tanulmánya, amely a "Journal of Clinical Immunology" című szaklapban látott napvilágot.

Táplálkozás

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra

Jó napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy naponta mennyi brokkoli és káposzta illetve egyéb keresztes virágú fogyasztható, (5-10-50 dkg? ) , mert azt olvastam, hogy ezeknek a zöldségeknek nagyon magas a k vitamin tartalma, (100-200 mikrogramm/ 100

Túl sok brokkolit eszem?

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Jó napot! Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha a brokkolit nyersen fogyasztom egész évben, miuán leöblîtettem, hogy a bennelévő vitaminok és rákellenes anyagok megmaradjanak, szervezetbe bekerüljenek, nem e lesz probléma a k vitamin miatt, mert