Bőrszín téma

Sárgarépa, barack, paradicsom - Miért jó őket fogyaszani?

MTI

Szebb lesz - kissé aranyló - az arcszíne annak, aki hónapokon át naponta eszik sárgarépát, paradicsomot és barackot, mintha kifeküdne a napra - állapították meg angol kutatók. A Nottinghami Egyetem munkatársai 40 önként jelentkezo fiatalnak színes fényképeket mutattak a kísérlet során.

Fekete szülők hófehér gyereke - Genetikai csoda?

MTI

Hófehér bőrű, szőke, kékszemű újszülöttel térhetett haza a kórházból a minap egy londoni család. A keddi brit sajtó által nagy terjedelemben ismertetett esemény különleges mivoltát az adja, hogy a kislány édesapja és édesanyja egyaránt fekete bőrű, és nem tudnak arról, hogy felmenőik között lett volna fehér.

Bőrszínek - Miért fehérek az európaiak?

MTI

A tudomány eddigi állása szerint az Afrikából származó sötét bőrű ember azért fehéredett ki, mert egyoldalú, gabona alapú táplálkozása révén D-vitaminhiányban szenvedett. Csak a világos bőr teszi ugyanis lehetővé, hogy a nap UV-B sugárzása olyan mélyre hatoljon, hogy a szervezet maga is képes legyen előállítani a létfontosságú vitamint. Ezt az elméletet cáfolta most meg egy dél-afrikai kutató.

Az Alzheimer-kór nem válogat

Független Hírügynökség

Egy új tanulmány szerint Amerikában az Alzheimer-kór halálozási kockázata semmivel sem nagyobb a fekete bőrűeknél, mint a fehéreknél. Eddig az volt a tudományos vélekedés, hogy az Alzheimer-kór súlyosabb lefolyású a feketéknél.

Mellbimbó világosabb

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Leégést követően a mellbimbóim vége vilagosabb szinű lett. Lehet ennek az oka valami súlyosabb probléma vagy csak a bőr védekezése? Válaszát előre is köszönöm!