• Arcideg téma

    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
    Majdnem minden ember tapasztal alkalmanként fáradtságot, megerőltetést követően fejfájást. Sokan azonban szokatlan tünetekkel járó fej- és arcfájdalmaktól is szenvedhetnek, amelyek hátterében a fej és nyak érzőidegeinek kóros működése feltételezhető.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    A Bell-parézis vagy perifériás faciálisz parézis az arckifejezésért felelős (mimikai) izmokat mozgató ideg, a VII. agyideg részleges bénulása. Általában féloldali, vagyis csak az egyik arcfelet érinti.
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    Újszülöttkorban az arcideg sérülését jelzi, ha az egyik oldali szájzug mozgása elmarad az ép oldalitól. Milyen következményei lehetnek, mit tehet a szülő, hogyan vehetjük észre? Cikkünkben a tünetekről, a lehetséges okokról és ezekhez tartozó fontos információkról írunk.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Második esélyt kapott az életre egy iraki kisfiú, miután brit sebészek egy hatalmas és nagyon veszélyes daganatot távolítottak el az arcából.
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Tisztelt dr. Kerekes Éva! Egy érdekes esetben szeretném a tanácsát kérni. Nem emlékszem pontosan mikor kezdődött velem ez az egész, de tudom, hogy nincs emlékem azelőttről, hogy ez a problémám ne lett volna jelen. Valójában...