Arcideg téma

Bell-parézis: tünetek, okok és kezelés

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus

A Bell-parézis vagy perifériás faciálisz parézis az arckifejezésért felelős (mimikai) izmokat mozgató ideg, a VII. agyideg részleges bénulása. Általában féloldali, vagyis csak az egyik arcfelet érinti.

Az arcidegzsába

WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus

Majdnem minden ember tapasztal alkalmanként fáradtságot, megerőltetést követően fejfájást. Sokan azonban szokatlan tünetekkel járó fej- és arcfájdalmaktól is szenvedhetnek, amelyek hátterében a fej és nyak érzőidegeinek kóros működése feltételezhető.

Arcidegbénulás gyermekkorban

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Újszülöttkorban az arcideg sérülését jelzi, ha az egyik oldali szájzug mozgása elmarad az ép oldalitól. Milyen következményei lehetnek, mit tehet a szülő, hogyan vehetjük észre? Cikkünkben a tünetekről, a lehetséges okokról és ezekhez tartozó fontos információkról írunk.

Arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg Alain Delont

MTI

Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.

Orvosi bravúr: dinnye nagyságú daganatot távolítottak el egy kisfiú arcából

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Második esélyt kapott az életre egy iraki kisfiú, miután brit sebészek egy hatalmas és nagyon veszélyes daganatot távolítottak el az arcából.

Arc, Arcideg Szinkinezis

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Tisztelt dr. Kerekes Éva! Egy érdekes esetben szeretném a tanácsát kérni. Nem emlékszem pontosan mikor kezdődött velem ez az egész, de tudom, hogy nincs emlékem azelőttről, hogy ez a problémám ne lett volna jelen. Valójában arról lenne szó, hogy

Bell parézis

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt web doktor! nálam a bell parézis tünetei jelentkeztek 2 napja! De nagyon gyengék a tünetek Tudok pislogni igaz kicsit nehezen. az arcom is kismértékben van elernyedve! semmiféle torzulás nem látható az arcomon! csak mosolygásnál