Apigenin téma

Allergiaellenes flavonoidok

Több mint TestŐr

Egyes növények hatóanyagai kedvezően befolyásolják az immunrendszert és ezáltal allergiaellenes hatásuk is van. A kamillában, a piros és sárgadinnyében, a zellerben megtalálható apigenin segíti az immunrendszert, hogy megfelelően reagáljon a külső tényezőkre, így az allergiaellenes harcban is segítséget nyújthatnak. A pecsétviaszgomba hatóanyaga is szabályozza az immunrendszer működését és visszafogja a túlzott immunreakciókat.

A bőr megfelelő táplálásával növelhető a védekezőképessége

Több mint TestŐr

Az apigenin sok növényben megtalálható hatóanyag, ami erősíti a szervezet rákellenes védekezőképességét. Elegendő növényi hatóanyagok fogyasztásával a bőr is ellenállóbbá válik a külső károsító hatásokkal szemben. A petrezselyem, a zeller, a kamilla is tartalmaz apigenint, mindezek fogyasztásával erősíthető az immunrendszer.

Az apigenin daganatgátló hatású

Több mint TestŐr

A görögdinnyétől sokan tartanak a cukortartalma miatt, pedig a benne lévő apigenin hatóanyag mennyisége felülmúlja az összes többi gyümölcsöt és zöldséget. Az apigeninnek pedig áttétgátló hatása van, így a daganatos betegségek esetén is ajánlatos a bőséges fogyasztása.

A gyümölcsökből soha nem elég

Több mint TestŐr

A nyári gyümölcs dömpinget érdemes kihasználni, és feltölteni a szervezet vitaminkészletét. Például a görögdinnye apigeninben is bővelkedik, aminek daganatellenes hatása van. Apigeninben gazdag még a sárgadinnye és a zeller is.

Az alternatív gyógyítást a konyhában is elkezdhetjük!

Több mint TestŐr

Ha egészségesen táplálkozunk és olyan ételeket fogyasztunk, amik segítik az immunrendszer megerősödését, vagy a meglévő gyulladások legyőzését, sokat tehetünk a betegségek elkerülésében. Például a kamillavirág gyulladáscsökkentő hatásáról már sokan hallottak, de egyik fő hatóanyagát, az apigenint a daganatos betegségek gyógyításánál is használják.

Ételekkel is csökkenthető az ízületi gyulladás!

Több mint TestŐr

A kamilláról sokan tudják, hogy gyulladáscsökkentő, de a piros- vagy sárgadinnyében is ugyanaz a hatóanyag van, apigenin. De vannak olyan ételek, amelyek az autoimmun eredetű gyulladásokra is jó hatással vannak.