Alacsonynövés téma

Alacsonynövés gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekorvos

Alacsony növésű gyermekünkkel érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt felkeressük a szakembert.

Az alacsonynövés hormonális okai

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos

Az alacsonynövésnek számos más ok mellett hormonális alapja is lehet. Ezek közül a legtöbbek által ismert a növekedési hormon hiányából fakadó alacsony termet, de e mellett egyéb hormonhiány is vezethet törpenövéshez.

Korai serdülés: Mi lehet az oka?

Budai Endokrinközpont

Sokak szerint a serdülőkor egyre korábban következik be, ezért a legtöbben csak legyintenek arra, ha fiuk vagy lányuk fejlettebb a kortársaiknál. Azt viszont fontos lenne tudni, hogy van egy korhatár, ami alatt már betegséget jelez az, ha gyermekünk pubertás korba lépett. A problémáról dr. Tar Attilával, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusával beszélgettünk.

"Alacsony vagyok, a növekedési hormon segíthet még?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Idén leszek 16 éves és csak 150 cm magas vagyok. Hallottam a növekedési hormonokról. Ennyi idős korban érdemes elkezdeni a kezeléseket?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Alacsony növés: nagyobb esély a tüdőbetegségekre

MTI

Valószínűbb a krónikus tüdőbetegség kialakulása, az átlagosnál alacsonyabb emberek körében - állapították meg brit kutatók.

Alacsonynövés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktornő! Lányom hamarosan betölti a 15. életévét, 150 cm a magassága. Folyamatosan nőtt az elmúlt évek folyamán, ezért úgy gondoltam, hogy alacsony termete nem kóros.Férjem 164, és pedig 163. cm magasak vagyunk. Mivel 15 éves, úgy gondol