Alacsonynövés téma

Alacsonynövés gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-05-05 13:03
Alacsonynövés
Alacsony növésű gyermekünkkel érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt felkeressük a szakembert.

Az alacsonynövés hormonális okai

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2022-04-15 20:33
Az alacsonynövésnek számos más ok mellett hormonális alapja is lehet. Ezek közül a legtöbbek által ismert a növekedési hormon hiányából fakadó alacsony termet, de e mellett egyéb hormonhiány is vezethet törpenövéshez.

Alacsonyabb a gyermeke az átlagnál? Ez lehet az oka!

Budai Endokrinközpont - Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus - 2017-04-12 21:59
A gyermekek normál testmagassága igen széles skálán mozog, melyben legnagyobb szerepe a genetikának van. Igen ám, viszont olykor előfordulhat, hogy az alacsony növés hátterében hormonális betegség húzódik. Hogy pontosan mi, arról dr. Tar Attila, gyermekendokrinológust kérdeztük.

Korai serdülés: Mi lehet az oka?

Budai Endokrinközpont - Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus - 2016-10-16 07:38
Sokak szerint a serdülőkor egyre korábban következik be, ezért a legtöbben csak legyintenek arra, ha fiuk vagy lányuk fejlettebb a kortársaiknál. Azt viszont fontos lenne tudni, hogy van egy korhatár, ami alatt már betegséget jelez az, ha gyermekünk pubertás korba lépett. A problémáról dr. Tar Attilával, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusával beszélgettünk.