Ügyelet téma

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi rendelők, valamint a gyógyszertárak pénteken

MTI

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben dolgozók munkaszüneti napján, Semmelweis-napon.

Hogyan segítsünk a bajba jutott kisgyereken? - Egészségügyi fórum

Magház Baba-Mama Klub

Mikor és mivel forduljunk orvoshoz? Mi az, amit mi is megtehetünk otthon? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebésszel a váratlan helyzetekben célszerű magatartásról, a gyerekeket megnyugtató együttműködési módokról beszélgetnek, továbbá megemlítik a leggyakrabban előforduló gyermeksebészeti, urológiai és traumatológiai betegségeket.

Semmelweis-nap - Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban

WEBBeteg összeállítás

A Semmelweis-nap miatt a legtöbb egészségügyi szolgáltató zárva lesz a mai napon.

Áprilistól változik a sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten

MTI

Április 1-jével megváltozik a sürgősségi sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten - jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Nyári szabadságolások az egészségügyi intézményekben

drportal.hu

A jogszabály nem ír elő különösebb intézkedést a nyári szabadságolásokra, egy a lényeg: a folyamatos, zökkenőmentes betegellátás biztosítása. Ez az intézményvezető feladata és felelőssége, ennek függvényében adhatja ki tehát a szabadságokat a nyári időszakra.

Az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint működnek

ÁNTSZ

A karácsonyi ünnepek alatt, illetve az azt követő munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók. A gyógyszertárak is ügyeleti rendben működnek.

Júliusig kell kidolgozni a rezidensek ügyeleti feltételeit

MTI

Az egészségügyi szolgáltatóknak júliusig van idejük arra, hogy módosítsák ügyeleti szabályozásukat és megteremtsék a feltételeit annak, hogy a rezidensek csak szakorvosi felügyelet mellett ügyelhessenek.

Rendelettervezet a rezidensek ügyeleti körülményeiről

MTI

Már egyeztetésre bocsátották azt a miniszteri rendelettervezetet, amelyben rögzítik: szakorvosjelölt ügyeleti tevékenységet felügyelet biztosítása nélkül nem láthat el.

Mentőt hívjak, ügyeletre menjek vagy a házi orvosomhoz?

Dr. Olasz Katalin - interambulance.hu

Előfordulhat, hogy egy hirtelen kialakult tünet kapcsán nem tudjuk eldönteni hová forduljuk. Ebben segíthet eligazodni az alábbi tájékoztató.

Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.