Étvágy téma

A testtömeg élettani szabályozása

Ujfalussy Dorottya Júlia

A testtömeg szabályozása nagyon bonyolult, egymásra és saját koncentrációjukra is ható hormonok hatásának összessége. Számos mechanizmus pontos működése még felderítésre vár.

Cseke Katinka büszke alakjára

Több mint TestŐr

Katinka évek óta küzd a kilókkal, de legfőképpen az étvágyával. Singh Viki énekesnő példáján felbuzdulva ő is kipróbálta azt a gyógynövényt, amivel Viki elérte az álomalakot. A színésznő csaknem 30 kilót fogyott és lelkesedése szakadatlan. Annak örül, hogy most már számára sem szenvedés a diétázás, hiszen megszabadult a farkasétvágytól, ami eddig minden gondolatát lekötötte.

Megyeri Csilla fogyókúrára fogta párját

Több mint TestŐr

Zsolti pocakot növesztett, amit Csilla többször is szóvá tett. Mivel mindketten szeretnek enni, így a koplalásos fogyókúra szóba sem jöhetett számukra. Olyan gyógynövény-hatóanyag segítségét próbálták ki, amivel az étvágyuk csökken, és közben az anyagcseréjük is felgyorsul. Így, miközben jóízűen falatoznak, nem kell félniük attól, hogy újabb kilókkal gyarapodnak. Sőt, lassan, de biztosan elkezdtek fogyni.

A glutén is okozhatja a fejlődés elmaradását gyermekkorban

Budai Allergiaközpont - Dr. Vass Noémi, gyermek-gasztroenterológus

A gyermekkori súlyfejlődés elmaradásának több oka lehet. A következőkben a lisztérzékenységgel foglalkozunk részletesebben dr. Vass Noémi gyermek-gasztroenterológus segítségével.

Gondolatban is jóllakhatunk

MTI

Egy nagy tábla csokoládét elfogyaszthatunk gondolatban, így is elérhetjük a jóllakottság érzését – mutatták ki amerikai kutatók.

PMS? RLS? Segítség!

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna

Üdvözlöm! A véleményét szeretném kérni. Elkezdtem olvasgatni a PMS tünetei után, miután kezdtem őket tapasztalni..Ovuláció előtti időszakban alig eszek valamit, nem is, hogy nincs étvágyam, inkább elfelejtek enni. Utána, egészen a menstruációmig meg

Nem eszik zöldséget.

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna

Három gyermekes anyuka vagyok. Igyekszem megtanítani a gyermekeimnek az egészséges életmódot. minden nap tornázunk. A gyerekek fejenként 15 percet. még a négyéves pici lányom is beáll 5-6 percre. A problémám a fiam evésével van. Nagyon válogatós. A h

Étvágytalanság

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Kislányom étvágya egy hét alatt jelentősen csökkent. 12, 4 kg-ról le is fogyott 11, 4 kg-ra. Az utóbbi 2-3 napban már alig eszik pár falatot egy-egy étkezés alkalmával. A fogzás eddig semmilyen tünettel nem járt nálunk, nincs gyulladásban a torka, s