Étvágy téma

Szögeczki Ági a fogyókúrák közben is nassol

Több mint TestŐr

Ági elképzelhetetlennek tartja, hogy egy fogyókúrába ne férjen bele a nassolás. Számára az étvágycsökkentés vált be és így a fogyókúra alatt is szinte ugyanazokat fogyasztja, csak mindenből sokkal kevesebbet.

Cseke Katinka büszke alakjára

Több mint TestŐr

Katinka évek óta küzd a kilókkal, de legfőképpen az étvágyával. Singh Viki énekesnő példáján felbuzdulva ő is kipróbálta azt a gyógynövényt, amivel Viki elérte az álomalakot. A színésznő csaknem 30 kilót fogyott és lelkesedése szakadatlan. Annak örül, hogy most már számára sem szenvedés a diétázás, hiszen megszabadult a farkasétvágytól, ami eddig minden gondolatát lekötötte.

Megyeri Csilla fogyókúrára fogta párját

Több mint TestŐr

Zsolti pocakot növesztett, amit Csilla többször is szóvá tett. Mivel mindketten szeretnek enni, így a koplalásos fogyókúra szóba sem jöhetett számukra. Olyan gyógynövény-hatóanyag segítségét próbálták ki, amivel az étvágyuk csökken, és közben az anyagcseréjük is felgyorsul. Így, miközben jóízűen falatoznak, nem kell félniük attól, hogy újabb kilókkal gyarapodnak. Sőt, lassan, de biztosan elkezdtek fogyni.

Singh Viki a fogyás után most edzeni kezdett

Több mint TestŐr

Viki a leadott tíz kiló után kardioedzésbe kezdett. Azt mondja, mindig is sportolt, de fogyni ennek ellenére nem igazán tudott. Azzal csapta be magát általában, hogy egy kiadós edzés után úgy érezte, hogy büntetlenül megeheti a finomságokat, hiszen a sportolással már úgy is tett az alakformálásért. Így viszont egy bizonyos kiló leadása után mindig megállt a fogyása. Az apukája által hozott gyógynövénykeverékek az étvágycsökkentésben is segítettek neki, így most már könnyebben tud a nassolásnak ellenállni.

Csecsemőkori vashiány

Vashiány

A kérdésre nem mindig egyszerű a válasz. Az étvágytalanság okaként sok kérdést körbe kell járnia a gyermekorvosnak. A diagnózis igen ritka esetben csecsemőkori vashiány.

Erről beszél a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvos-igazgatója, dr. Kovács Tibor csecsemő- és gyermekgyógyász.

(Forrás: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet)

Szögeczki Ági egy afrikai gyógynövénytől fogyott le. Utánajártunk, hogy milyen élettani hatása van ennek a kóladiónak!

Több mint TestŐr

Míg Ági régebben nem tudott megálljt parancsolni az esti hűtőlátogatásnak, mostanában azt mondja, szinte sosincs étvágya. Persze azért nem koplal, ő is eszik, hiszen tudja, a szervezetének szüksége van a táplálékra. Tíz kilós fogyását nem lehet nem észrevenni, azt mondja, az afrikai kóladió nemcsak az étvágyát csökkentette, de energikusabbnak is érzi magát azóta.

A glutén is okozhatja a fejlődés elmaradását gyermekkorban

Budai Allergiaközpont - Dr. Vass Noémi, gyermek-gasztroenterológus

A gyermekkori súlyfejlődés elmaradásának több oka lehet. A következőkben a lisztérzékenységgel foglalkozunk részletesebben dr. Vass Noémi gyermek-gasztroenterológus segítségével.

Ügyes praktikákkal szerettessük meg a gyerekekkel a zöldséget!

Több mint TestŐr

Fontos, hogy a gyerekek változatosan étkezzenek. Megnehezíti ezt, ha válogatós a gyerek. Készítsünk pici, színes falatkákat, akár formára kiszúrt sajttal vagy felvágottal. A színes, játékos katonák meghozhatják a gyerekek kedvét az addig elutasított zöldségekhez is.

A testtömeg élettani szabályozása

Ujfalussy Dorottya Júlia

A testtömeg szabályozása nagyon bonyolult, egymásra, és saját koncentrációjukra is ható hormonok hatásának összessége. Számos mechanizmus pontos működése még felderítésre vár.

Gondolatban is jóllakhatunk

MTI

Egy nagy tábla csokoládét elfogyaszthatunk gondolatban, így is elérhetjük a jóllakottság érzését – mutatták ki amerikai kutatók.