Étvágytalanság, rossz víz íz

Tisztelt Doktor! Észrevételem: nem napi gyakorisággal, de azért sűrűn, ebéd idő tájékán ha eszem ha nem rossz érzés (étvágytalanság, kis hányinger, puffadás érzése) támad be. Mintha egy gombóc lenne a gyomromban. De csak ebéd idő körül! Illetve: kb 2 hete, ha iszom vizet, csapvíz vagy palackos vizet, nagyon rossz vas ízt (kémiai) ízvilágot érzem, pocsék így inni. A vizet mindegy mikor iszom, ilyen az íze. Mi lehet ez? Esetleg van elképzelése? (fogytam is egy pár kilót) Köszönöm!

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza rossz íz témában

Kedves kérdező, Fémes szájízt sok minden okozhat, bár általában ez nem csak víz ivásakor szokott jelentkezni. Ilyen ok lehet például egy szuvas/ lyukas fog, COVID19 vírusfertőzés gyakori mellékhatása, hogy megboríthatja a nornális íz és szagérzést, gyógyszerek (antibiotikum, egyes szívgyógyszerek, vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok és hangulatjavítók) is okozhatnak ilyen mellékhatást. Egyes étrendkiegészítők (Különösen jellemző ez a réz-, cink- és krómtartalmú tablettákra) szedésekor is érezhet fémes ízt., Amit ezeken felül érdemes lehet körbejárni az a reflux betegség. A reflux járhat gombócérzéssel, émelygéssel, fogyással, puffadással is. Gasztroenterológust érdemes lenne felkeresni.

Megválaszolva: 2023. február 27.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...
Post Covid / Epe, hasnyálmirigy...
41 éves férfi vagyok,86 kg,183 cm. Kb. másfél hónapja kezdődött, hetekig tartó, erős, száraz köhögésre háziorvosom akti duo-t írt fel. Feltételezhetően COVID...