Éger István téma

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Éger István

Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.

Továbbra is bérfejlesztést követel az orvosi kamara

Független Hírügynökség

Nem vett részt az egészségügyi tárca egyetlen illetékese sem a Magyar Orvosi Kamara szombati budapesti nagygyűlésén, ahol az alapellátásban dolgozó házi- és fogorvosok vitatták meg a helyzetüket.

Értetlenül áll az orvosi kamara kérései előtt

Független Hírügynökség

Értetlenül áll az Egészségügyi Minisztérium a Magyar Orvosi Kamara kérése előtt, hogy jövő januártól minimálisan 30 százalékkal emeljék az orvosok fizetését. A minisztérium meglátása szerint a kérdés megoldása nemcsak a pénzen múlik.

30 százalékos béremelést kérnek az orvosoknak

Független Hírügynökség

Az orvosok minimálisan 30 százalékos béremelését kéri jövő év január elsejétől a Magyar Orvosi Kamara Területi Szerveinek Tanácsa. Erről a MOK elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a TESZT szerdai ülésének állásfoglalását ismertette.

Jószándékú, de kevés a konkrétum

Független Hírügynökség

Jószándékú általános megállapítások vannak az egészségügyi miniszter "Biztonság és partnerség" című két évre szóló programjában - mondta keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

MOK: a vizitdíj pótlása nem könyöradomány

FH

Több mint tízezer orvost és munkatársait hozza kétségbeejtő helyzetbe, hogy az állam nem pótolja a vizitdíj eltörlése miatt kieső bevételeket - jelentette ki szerdai tájékoztatóján a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Éger István.