Állat téma

Az állat simogatásának vérnyomáscsökkentő hatása van

Több mint TestŐr

Az állatoknak sokszor már a közelsége is jótékonyan hat az emberi szervezetre.

Nem mindegy, hogy milyen élete volt annak az állatnak, aminek a húsát, tejét fogyasztjuk!

Több mint TestŐr

Az állatok életminősége nagyban hozzájárul a bennük keletkező tápláló vagy éppen romboló összetevőkhöz. A nagyipari mennyiségben tenyésztett és tartott állatok húsában, tejében bizonyítottan stresszhormonok keletkeznek, amiket a feldolgozás után is tartalmaz az élelmiszer. Épp ezért fontos lenne, hogy az állatok tenyésztése, illetve tartása úgynevezett boldogállat-tartásban történjen.

Zoonózis: állatról emberre terjedő betegségek

WEBBeteg, otvenentul.hu

A bennünket körülvevő haszonállatok, háziállatok akár veszélyesek is lehetnek. Az orvostudomány gyűjtőnéven zoonózisnak hívja azt a számtalan betegséget, amelyek állatról emberre is átterjednek, néha úgy, hogy a hordozó állaton semmilyen tünet nem jelenik meg.

A veszettség tünetei - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Megharapott a saját kutyám, az állatorvos már megnézte, de korábban nem volt beoltva veszettség ellen. A kérdésem az, mennyi idő alatt jelentkeznének a kutyán vagy rajtam a betegség jelei? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Veszettség - Évente 55 ezer ember halálát okozza

Független Hírügynökség

Kínában hal meg a második legtöbb ember veszettségben a világon. A betegség a hatalmas ország egyik legnagyobb közegészségügyi problémája.