Mit lehet tenni a szem bevérzése esetén?

Dr. Papp Júlia
Szerző: WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

A szememen sérülés miatt keletkezett sebet és bevérző ereket el lehet valahogy tüntetni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Nagyon fontos lenne tudni, hogy a szem melyik része és mennyire sérült meg. Ha csak felszínes, csak a kötőhártya sérült akkor 1-2 hét alatt a vérzés mennyiségétől függően felszívódik a vér.

A kötőhártya sebe fantasztikusan gyorsan gyógyul, néha még varrat sem szükséges.

Ha kiterjedt a seb, és a kötőhártya felsodródik, vagy egy része hiányzik akkor már nehezebb a helyzet. Több időre van szükség.

Ha a mélyebb rész, az ínhártya is sérül akkor valószínűleg varrat is szükséges volt.

Ebben az esetben a gyógyulási idő, vérzés felszívódásához szükséges idő nem becsülhető meg.

A sérült ereket nem lehet eltüntetni.

A kötőhártya-bevérzés tünetei, okai és kezelése

Kötőhártya bevérzése esetén általában hajnalra jelentkezik az éles szélű, szabálytalan határ élénk vagy sötét piros színű folt. Jellemzően panaszmentes, a beteg véletlenül észleli, vagy mások figyelmeztetik arra, hogy mi történt a szemével.

Tudjon meg többet!

Forrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Papp Júlia, szemész

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mire figyeljünk...

A gyártók egyre szélesebb palettáját kínálják az újabbnál újabb fejlesztésű szemüveglencséknek. Miután meghatározták a dioptriát a...

A kötőhártya-bevérzés tünetei...

Kötőhártya-bevérzés esetén általában hajnalra jelentkezik az éles szélű, szabálytalan határú, élénk- vagy sötétpiros színű folt....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.