Dr. Kalóczkai Andrea

WEBBeteg
megjelent:

Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász, a WEBBeteg.hu szakértőjének önéletrajza, bemutatkozása.

Dr. Kalóczkai AndreaA Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1989-ben, majd az ajkai Magyar Imre Kórház neurológiai osztályán kezdtem el gyakorolni hivatásomat. 1992-ben Budapestre kerültem, ahol a hajdani „Lipóton”, vagyis az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben folytattam pályafutásomat.

Itt mélyedtem bele az epilepsziás betegek gondozásába, a betegek komplex kezelésébe, a gyógyszeres terápiáktól kezdve a pszichoszociális betegvezetésen át, egészen az epilepsziaműtét előtti kivizsgálásáig. 1983-ban tettem neurológiai szakvizsgát. Később az EEG és Elektrofiziológiai Labor és Fejfájás Ambulancia orvosaként dolgoztam tovább Lipót falain belül.

Ekkor már erősen érdeklődtem a pszichoterápia iránt, és tanulmányaik után 2000-ben pszichodráma- csoportvezető lettem, majd 2001-ben szakvizsgáztam pszichoterápiából. Igy mind az önismerettel foglalkozókkal, mind lelki betegségben szenvedőkkel való foglalkozásra kiterjed végzettségem. Több epilepszia betegeknek szervezett terápiás és önismereti csoportot vezettem. 1998-tól a gyógyszeriparban dolgoztam, de klinikai munkámat nem szakítottam meg hosszú időre. Részt vettem a Szt. Margit Kórház neurológiai osztályának betegellátásában, a Korányi Tüdőgyógyintézet neurológiai ellátásában, és közel 15 évig az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Epilepszia-szakrendelését is elláttam. Nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon gyakran vettem részt hallgatóként, és több alkalommal előadást is tartottam az epilepszia kezelésének témakörében. Klinikai farmakológiából 2003-ban szakvizsgáztam, több gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgáló orvosként.

Jelenleg budapesti kerületi és egy vidéki szakrendelőben dolgozom neurológus szakorvosként, valamint magánrendelőmben várom neurológiai vagy lelki gondokkal küzdő betegek jelentkezését. Meseterápiát tanítok, és a mesékben megjelenő szimbólumokon keresztül önismereti segítséget nyújtok. Pszichés gondokkal küzdő betegeknek két terápiás pszichodráma csoportot is vezetek. Internetes portálon szakértői tevékenységet végzek.

Kapcsolódó linkek: www.ercsirendelo.hu

Frissítve: 2012.01.27. 01:16, Megjelent: 2012.01.27. 01:16
Címkék: Önéletrajz téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.