Dr. Szigeti Nóra önéletrajz

WEBBeteg
frissítve:

Dr. Szigeti Nóra belgyógyász, gasztroenterológus és hipertonológus szakorvos, a WEBBeteg szakértőjének bemutatkozása.

Dr. Szigeti Nóra gasztroenterológus

Született 1972. 02. 04-én Szombathelyen. Gimnáziumi tanulmányait a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte.

1990-ben felvételt nyert a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi szakára.

1996-ban szerezte általános orvosi diplomát.

1996-tól a Pécsi Orvostudományi Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nefrológiai Centrumában dolgozik, 2010-től egyetemi adjunktus munkakörben.

2001-ben belgyógyász, 2004-ben gasztroenterológus szakvizsgát tette, 2012 óta a "hipertonológia minősített orvosa" címmel rendelkezik, 2014-ben hipertonológus licensz vizsgát, 2019-ben pedig palliatív orvoslás licensz vizsgát tett. 2010-ben PhD-fokozatot szerzett „A gasztroenterológia és nefrológia határterületei” címmel.

Az általános osztályos belgyógyászati munka mellett fő tevékenységi területe a felső és alsó gyomor-bél traktus endoszkópos vizsgálata (gyomortükrözés, béltükrözés), a gyulladásos bélbetegségben és a kolorektális daganatokban szenvedők kezelése, gondozása. Részt vesz az egyetemi oktatásban.

Dr. Szigeti Nóra 2011 és 2016 között a WEBBeteg szakértője, elsősorban gasztroenterológiai témájú tájékoztató cikkeket írt a portál számára, az orvos válaszol szolgáltatás keretében pedig online tanácsadást végzett a hozzá fordulók számára.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.