Gégemetszés golyóstollal - életet mentett az orvos

Szerző: MTI

Golyóstoll segítségével végzett gégemetszést egy orvos a XI. kerületi Balatoni úton, ahol egy motorost csípett meg egy darázs - mondta Győrfi Pál, a mentők szóvivője szombaton az MTI-nek.

A férfi délután a Balatoni úton a panoráma kanyarnál motorozott, amikor egy darázs megcsípte, és ettől a gégéje annyira bedagadt, hogy nem kapott levegőt - közölte a szóvivő.

Rovarcsípés allergia
Allergiát és életveszélyes csípést okozó rovarok a Hymenopterák rendjéhez tartozó darazsak, méhek és egyes hangyafélék, allergiás reakciók más rovarokkal szemben nem gyakoriak.
A rovarcsípés allergia>>
Győrfi Pál elmondta, hogy éppen arra autózott egy székesfehérvári orvos, aki megállt segíteni.

Az orvos a saját bicskájával metszett rést a motoros torkán, a nála lévő golyóstollat pedig a nyílásba dugta, ezzel biztosítva a szabad légutat.

A mentők szóvivője szerint az orvos így tudta életben tartani a férfit a mentők kiérkezéséig, akik végül stabil állapotban szállították kórházba a motorost.

Rovarcsípés allergia

(MTI)

Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.