Szeretem, mégsem kívánom a páromat - Mi lehet az oka?

szerző: Kazimir Ágnes, pszichológus - WEBBeteg
megjelent:

"Van egy párom. 2 éve vagyunk együtt. Tökéletes a szexuális életünk, de sajnos mostanában nem kívánom az együttléteket! Mi lehet az oka ennek?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Azt kellene tudni, hogy a szexet nem kívánja, vagy a párját? Nincs kedve hozzáérni, vagy meztelenül látni, vagy hozzábújni? Vagy az aktustól idegenkedik? Nem mindegy, hogy melyikről van szó.

Ha más egyebet szívesen csinálnak együtt, akkor nincs abban semmi gond, ha néha ritkul a szexuális együttlét. Ha szeretik egymást, és jó hangulatban vannak együtt, járnak ide-oda, főznek finomakat, megisznak 1-1 pohár bort, közben beszélgetnek, vagy csak úgy, aktus nélkül simogatják egymást, vagy ön a társát, hogy neki jó legyen, akkor egy idő után, ha tényleg szeretik egymást, rendeződni fog a szex is.

Őszintén nézzen szembe saját valós érzelmeivel, mert egy párkapcsolatban ez a legfontosabb. A szexet nem érdemes erőltetni; ha nem megy, annak csaknem mindig érzelmi gyökerei vannak.

Azért megkérdezem, nem szed-e esetleg olyan gyógyszert (pl. antidepresszáns), amelynek esetleg mellékhatása lehet a szexuális vágy csökkenése.

(WEBBeteg - Kazimir Ágnes pszichológus, pszichoterapeuta)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.