100 napos Országos Kórházi Egészségkihívás indul!

Magyar Kórházszövetség
megjelent:

„100 nap az egészségedért” elnevezéssel Országos Kórházi Egészségkihívást indít a hazai fekvőbeteg-ellátó intézmények dolgozói számára a Magyar Kórházszövetség a Belügyminisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával!

Az Országos Kórházi Egészségfejlesztési Program során megvalósuló kezdeményezés március 15-től startol. Az egyedülálló, egész országra kiterjedő program nem titkolt célja, hogy felhívja a kórházi dolgozók egészségének fontosságára a figyelmet, és akitivitássaival ösztönözze őket a kis változásokkal járó egészséges életmód felé. A program kiemelt figyelmet fordít a táplálkozás, fizikai aktivitás, mentális egészség területekre. A 100 napos program további célja az egészségmegőrzés mellett a környezettudatosság.

A kórházi dolgozók fizikai és mentális egészségének támogatása, a dolgozók egészségmagatartásának javítása, kiemelten a rendszeres örömteli testmozgás elősegítése és a mentális egészség támogatása rendkívül fontos”- vallja Dr. Velkey György János, a Magyar Kórházszövetsége elnöke, aki maga is nemrégiben futotta le élete első maratonját a Bethesda Gyermekkórház futócsapatával felkészülve.

A kórházi dolgozók 5 fős csapatokban jelentkezhetnek a programra

Ahol egyéni és csapat szinten kapnak egy tematika mentén felépített, heti rendszerességgel teljesítendő, az egészségüket támogató kihívásokat, feladatokat. A program motivációs erejét a gamifikációra, azaz játékosításra épülő, változatos feladatrendszere biztosítja. Azáltal, hogy a kihívás kórházi csapatok részvételére épít, a program hozzájárul a kórházon belüli együttműködés és a támogató csapatszelleme erősítéséhez is.

A program 2024. március 15-én kezdődik és 100 napon keresztül tart. A program elektronikus felületén történik a sport- és rekreációs tevékenységek, valamint a kihívások teljesítésének rögzítése. A legeredményes csapatokat és egyéni teljesítményeket 2024. évi Semmelweis-napi ünnepség keretében jutalmazzák.

A feladatok összeállításánál három cél vezérelt bennünket: a jelentős munkaterhek mellett reálisak, teljesíthetőek legyenek, többféle korosztályba tartozó, eltérő kórházi munkát végző dolgozók adottságait/lehetőségeit/kapacitását vegye figyelembe, szemléletet formáljon, segítse a közösségépítést- a támogató közösség létrejöttét, támogassa a dolgozói jóllétet és rekreációt” - vallja Rákosy-Vokó Zsuzsa, a Bethesda Gyermekkórház prevenciós igazgatója, a program szakmai irányítója.

A programra az alábbi linken tudnak jelentkezni a kórházi dolgozók.

(Magyar Kórházszövetség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.