• Csillaghullás az Astellas Díjátadó Gálán

    Szerző: www.astellasazorvosokert.hu

    A február 6-án este lezajlott Astellas Díjátadó Gálán három pályázat legjobbjai között összesen 11 díjat osztottak ki. A budapesti Larus Rendezvényközpontban több mint 160 fő részvételével zajlott rendezvényen az Astellas-díj - Az év orvosa pályázat, a Média az orvosokért pályázat és az Astellas Gyermekrajz pályázat dobogósai vették át elismeréseiket. Az eseményen a WEBBeteg különdíjat adott át.

    A közönségjelölés díjazottai

    A média az orvosokért -  WEBBeteg.hu különdíj


    A WEBBeteg.hu egészségportál kiemelt célja, hogy pozitívan és hitelesen mutassa be az egészségügyben dolgozók munkáját, továbbá támogassa az elektronikus és multimédia alkotások megszületését ezen cél érdekében. A WEBBeteg.hu ezért különdíjjal jutalmazta a Mindennapi Hősök: Dr. Szűcs Andrea című videoriportot. Szeleczky Ádámnak és kollégáinak az elismerést a WEBBeteg képvieletében Lukács Katalin adta át.

    A hatodszorra meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül a januárban zajlott internetes közönségszavazáson Dr. Garainé Dr. Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense került az első helyre, így ő lett e pályázat 2012-es Astellas-közönségdíjas orvosa. Őt a rangsorban Dr. Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész szakorvos, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztály főorvosa követte, a dobogó harmadik fokára pedig Dr. Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE OEC Sebészeti Intézet adjunktusa került.

    A 2012-es pályázat egyik újdonsága volt, hogy a közönségjelöléssel pályázatba került orvosok nem csak internetes szavazáson, hanem attól függetlenül egy önálló, korábban Astellas-közönségdíjat kapott orvosokból álló zsűri értékelésén is részt vettek. A Dr. Bálint András vezette zsűri által felállított rangsor első három helyére Prof. Dr. Bognár László, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosa, a klinika igazgatója, Dr. Csupor Emőke PhD, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosa, valamint Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvos, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosa került.

    A díjátadó ünnepségen elhangzott: a zsűri az értékelés során a dobogóra emelt jelöltek emberi és szakmai teljesítményét azonos értékűnek ítélte, így közöttük különbséget nem téve mindhármukat Astellas-díjra terjesztette fel.


    Nézze meg a WEBBeteg által díjazott alkotást,
    a Mindennapi Hősök: Dr. Szűcs Andrea c. filmet!

    A pályázat Bíráló Bizottságának döntése értelmében külön elismerést vehetett át a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika munkacsoportja, akiket közösen egy Ács Borbála nevű volt betegük terjesztett fel a pályázatra.

    Szakmai díj

    Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat szakmai vonalán a Perner Ferenc sebész professzor által vezetett szakmai zsűri az idei legjobbakról az ünnepélyes díjátadó előtti órákban döntött. Alapellátás kategóriában végül Dr. Ádám Ágnes budapesti belgyógyász-háziorvos bizonyult a legjobbnak.  Az orvosi diagnosztika kategória döntősei közül a szakmai zsűri Prof. Dr. Kulka Janina patológus egyetemi tanárt, a Semmelweis Egyetem, II. Pathológiai Intézetének munkatársát emelte az első helyre.  A sebészeti eljárások kategória döntőseinek nemes versengéséből a zsűri döntése alapján Prof. Dr. Verebély Tibor gyermeksebész szakorvos,

    Megvannak a szakmai döntősök az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázaton


    A 2011-es Év Orvosa pályázaton még újdonságnak számított, hogy a betegek háláját és köszönetét kifejező történetekkel való közönségjelölés mellett, a szakma tiszteletét és elismerését fémjelző szakmai jelölésre is lehetőség nyílt. Megvannak a szakmai döntősök az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázaton>>

    Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanára került ki győztesen. Konzervatív orvosi szakterületek kategóriában a dobogó tetejére Prof. Dr. Csiba László pszichiáter, neurológus szakorvos, Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Neurológiai Klinika intézetigazgatója, egyetemi tanára került.

    Rehabilitáció és krónikus ellátás kategória döntősei közül a szakmai zsűri végül Dr. Barna Gábor belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvost (Budapesti Szent Ferenc Kórház, Kardiológiai Rehabilitációs Osztály, Budapest) emelte az első helyre.

    Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat díjátadója során két további, különleges elismerés átadására is sor került. A szakmai zsűri egyöntetű döntése alapján Dr. Egri László, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Kéz- és Mikrosebészeti Osztályának főorvosa a hagyományos orvoslás és a spirituális beteggondozás terén elért eredményei, helytállása és nagyszerű teljesítménye alapján a pályázat különdíját kapta.

    Az idei Astellas-különdíj odaítéléséről és a díjazott személyéről a díjátadó ünnepségen Dr. Markovich György, az Astellas-díj egyik alapítója tett bejelentést. Eszerint a 2013-as Astellas-különdíjat az Őrzők Közhasznú Alapítvány vezetői és munkatársai a Bátorságpróba c. mesekönyv létrehozásáért és a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekek gyógyítása terén tanúsított különleges helytállásukért kapták. Amint az ünnepségen elhangzott, az Őrzők Alapítvány az Astellas Pharma a díj mellé 500 darab könyv legyártásához szükséges pénzügyi támogatás is felajánlott.

    Gyermekrajzpályázat

    Az 2012-ben első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat eredményhirdetését a díjátadó helyszínén és az ünnepi ceremónia internetes közvetítésének köszönhetően a pályázat weboldalán sokan kísérték figyelemmel. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotások méltatása során köszönetet mondott mind a 335 gyermeknek, aki rajzát beküldte erre a nemes megmérettetésre.

    Varga Edit, az MTVA műsorvezetője beszédében a gyermekek őszinte megnyilvánulásáért, a rajzokban megfogalmazódó háláért, szeretetért mondott köszönetet, hangsúlyozva, hogy a beérkezett alkotások és a sok csatolt személyes történet a zsűri valamennyi tagja számára igazi ajándékot jelentett. A díjak átadása során a színpadra lépett Bartos Erika, a Bogyó és Babóca, valamint az Anna, Peti, Gergő mesesorozat írója és rajzolója is, aki néhány gyermeknek külön személyes ajándékkal is készült. Az oklevelek és az ajándékok átvétele a színpadon igazi forgatagot hozott.

    Astellas díjátadó gála

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázat zsűrije az ünnepi ceremónián először az közönségszavazáson dobogóra került gyermekek oklevelét és ajándék adta át. A közönségszavazás eredménye alapján a 6-8 éves korosztályban Lévai Levente Imre (Tiszavasvári) „Pacsi a doktor bácsival” c. munkája lett az első. Bővebben a gyermekrajzpályázat eredményeiről itt olvashat.

    Média az Orvosokért

    Az Astellas Díjátadó Gála adott otthont a tavaly első ízben meghirdetett Média az Orvosokért Pályázat díjátadójának is. A pályázatra idén beérkezett 43 pályamű értékelése során a négytagú zsűri a dobogós helyezések mellett néhány külön elismerés átadásáról is döntött, ezek átadására is a díjátadó ceremónián került sor. Az első helyezettnek járó Astellas-díjat „A száguldó orvos” című munkája elismeréseként Pungor András, a 168 óra című hetilap munkatársa vehette át. Őt a második helyre rangsorolva Dr. Keresztúriné Kisistók Tímea, a Szegedi Városi Televízió munkatársa követte, aki „35 év a koraszülöttekért” című munkájával nevezett a pályázatra.

    A zsűri a harmadik helyen megosztott díj mellett döntött, így a színpadon Bak Anita, az MTVA Kossuth Rádió "A hely" című műsorának munkatársa az „Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet” című munkája és Kiss Veronika, a HáziPatika.com munkatársa „Együtt - az utolsó lélegzetig” című munkája egyaránt rangos elismerésben részesült.

    A külön elismerések között vehetett át oklevelet Dr. Szalóczy Péter, aki a Média az Orvosokért pályázatra beküldött novellájával vívta ki a zsűri elismerését. A WEBBeteg különdíjat ajánlott fel Szeleczky Ádámnak és kollégáinak, a Mindennapi Hősök: Dr. Szűcs Andrea című filmért. Az elismerést a WEBBeteg képvieletében Lukács Katalin adta át. A Magyar Újságírók Szövetsége felajánlásának köszönhetően Sályi András (Magyar Katolikus Rádió) Távolkép c. alkotása részesült különdíjban, amit Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke adott át.

    Astellas
    A WEBBeteg.hu különdíj átadása: Szeleczky Ádám díjazott és Lukács Katalin (WEBBeteg)

    (www.astellasazorvosokert.hu)

    Módosítva: 2013.02.07 17:12, Megjelenés: 2013.02.07 17:12
   • Cikkajánló

    Felfázás

    Felfázás

    Szponzorált tartalom

    A fertőzés kezdetén sikerrel alkalmazható hagyományos növényi gyógyszer. (x)

    Töltsd ki tesztünket!

    Töltsd ki tesztünket!

    Szponzorált tartalom

    Mennyire érzed a menstruációd közeledtét? Te melyik típusba tartozol?

    A láz öt különböző típusa és a velük összefüggésbe hozható betegségek

    Valahányszor az ember úgy érzi, hogy a testhőmérséklete emelkedni kezd, elővesz egy lázmérőt, hogy megnézze, mit is érez. Ha az eredmény 37,5 Celsius-fok vagy ennél magasabb érték, akkor az illető lefekszik, jeges borogatást helyez a homlokára és gyógyszert vesz be a láz csillapítására.

    A tartós alváshiány komoly betegségeket okozhat

    Tapasztalták-e már, hogy ha egy-két napig álmatlanul forgolódnak, s csak pár órát alszanak éjjel, akkor a közérzetük, a hangulatuk nappal szinte elviselhetetlen? Nehezíti a kialvatlansággal terhelt napokat, ha gyötrő fejfájással, szédüléssel, koncentrációzavarral, hányingerrel társul a közérzetük. Ilyenkor a pirulák sem segítenek, csakis az alvás, a pihenés, az agysejtek regenerálódása. Figyelemért, egyenesen orvosi tanácsért kiált, ha valaki napokon át vagy annál hosszabb ideig sem képes pihentetően aludni, s ezzel párhuzamosan romlik az egészségi állapota is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.